Mr Checkpoint, Baby Shaker i Door of Hope: Saznajte zašto su ovo najkontroverznije aplikacije

Girls Around Me
Ruski programeri su pre tri godine iskoristili podatke kompanije Foursquare kako bi korisnike obaveštavali o devojkama u njihovoj blizini. U slučaju da je devojka povezala i svoj Facebook nalog i te informacije su postajale dostupne. Ubrzo je Foursquare promenio svoj način deljenja podataka kako aplikacija više ne bi radila.

Baby Shaker

Odmah nakon pojavljivanja 2009. godine, ova aplikacija je naišla na udar kritičara. Korisnik je trebalo da trese svoj telefon kako bi umirio plačuću bebu koja bi preminula ukoliko dovoljno jako trese. Ubrzo su se programeri i Apple izvinili zbog ove aplikacije.

Ghetto Tweets

Prodavnice aplikacija su pune neukusnog ili lošeg humora. Ova je trebalo da vaše poruke pretvori u "geto tvitove" odnosno da ubaci žargonske reči u njih. Ispostavilo se da je aplikacija koristila puno rasističkih referenci.

Me So Holy

Jednostavna aplikacija koja je pružala korisniku mogućnost da ubaci svoje lice na sliku Isusa i to postavi na Facebook nije naišla na odobravanje brojnih korisnika. Zato je ubrzo i sklonjena.

Mr. Checkpoint

Ovo je jedna od aplikacija koja je pomagala korisnicima koji voze automobil pod uticajem alkohola da izbegnu lokacije gde se nalazi policija. Jasno je zašto je sklonjena.

Door Of Hope

Namenjena gej korisnicima nudila je "ozdravljenje" nakon 60 dana. Iako je ubrzo sklonjena, postojalo je još nekoliko sličnih aplikacija.

I Am Rich

Aplikacija je koštala 999,99 dolara i nudila je crvenu tačku koja svetli na ekranu telefona i potvrđuje da ste osoba koja ima toliko para da plati beskoristan softver.

Jew Or Not Jew

Tokom 2011. godine objavljena je baza poznatih ličnosti u kojoj je korisnik mogao da sazna informacije da li je određena osoba Jevrej.

Phone Story

Aplikacija je pokazivala kako radnici u državama "trećeg sveta" proizvode iPhone. Apple je ubrzo reagovao i uklonio ovu igru.

Samaritans Radar

Iako je postojala dobra namera programera da skenira tvitove korisnika i pronalazi osobe koje najavljuju svoje samoubistvo, pokrenuto je pitanje privatnosti koje ova aplikacija narušava, pa je ubrzo uklonjena.

Nadlanu / izvor: Blic

Pogledajte još