NASILJE U LOZNICI: Tim MUP istražuje batinjanje dečaka

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naredio je da se ispita slučaj prebijanja dečaka L.P. (15) u Loznici i tražio izveštaj od inspektora Odeljenja za kontrolu zakonitosti.

Dečakov otac Milan Prodanić naveo je da su njegovog sina u subotu oko ponoći pretukli pripadnici Interventne jedinice.

Stefanović je juče poslao inspektore u Loznicu, koji će do istražiti brebijanje i utvrditi da li postoji odgovornost policajaca.

- Inspektori će saslušati sve koji bi mogli da budu u vezi sa incidentom i nakon toga će podneti izveštaj - kažu u MUP-u.

Milan Prodanić podneo je krivičnu prijavu protiv N. N. osoba, zaposlenih u policiji, koje su, kako tvrdi, pretukli njegovog maloletnog sina L. P.

- Kada su čuli da hoću da podnesem prijave pozvali su me iz policije na razgovor. Nisu negirali šta se dogodilo, ali su me pitali kakvo je vladanje moga sina i kakav je đak. Objašnjavali su mi da niko nije imao nameru da povredi dete - priča Prodanić.

On dodaje da je u policiji rekao da je njegov sin vrlo dobar učenik primernog vladanja, da nije problematičan i da nikada nije prijavljen zbog bilo kakvog prekršaja.

- Ljut sam što do ponedeljka pre podne nigde nije bilo evidentirano šta se dogodilo - kaže Prodanić i tvrdi da dečak još ima problema sa vilicom, oteklinu između nogu, kao i gips na levoj ruci.

U lozničkoj policiji kažu i da je o svemu obavešteno tužilaštvo.

Izvor: Blic

Pogledajte još