15 GODINA OD UBISTVA ARKANA: Još ne znamo ko ga je likvidirao

Na današnji dan pre tačno 15 godina u beogradskom hotelu “ Interkontinental” ubijen je Željko Ražnatović Arkan (48) sa kojim su stradali još i Milenko Mandić i Dragan Garić.

Za ubistvo komandanta Srpske dobrovoljačke garde osuđeni su policajac Dobrosav Garić, Dragan Nikolić i Milan Đuričić, koji su negirali umešanost u atentat. Posle donošenja presude, kojom je Gavrić dobio 35 godina zatvora, a Đuričić i Nikolić po 30, provooptuženi i Đuričić su pobegli iz zemlje. Gavrić je tvrdio da se kobne večeri u “Interkontinentalu” našao slučajno. Gavrić se trenutno nalazi u ekstradicionom pritvoru u Južnoj Africi.

Naime ovim trostrukim ubistvom u beogradskom hoteluzapočela je serija ubistava u beogradskom podzemlju, od kojih su neka razjašnjena, a neka ne.

I posle petnaest godina i dalje se ne zna ko je bio nalogodavac i šta je motiv Arkanovog ubistva. Njegov sin iz prvog braka Mihajlo, za organizaciju zločina optužio je Slobodana Miloševića, Mirjanu Marković i Radomira Markovića.

Arkan je sahranjen na Jovandan, na beogradskom Novom groblju, uz počasnu paljbu i u prisustvu velikog broja javnih ličnosti.

Izvor: kurir

Pogledajte još