OVO su najčešći MITOVI o sprečavanju TRUDNOĆE!

Tvrdnji o trudnoći i nadziranju trudnoće je jako mnogo, a najčešći su prenosioci tih usmenih predanja mladi, koji su osim toga i grupa koja je najčešće izložena neželjenoj trudnoći. Pa pogledajmo najčešće mitove o sprečavanju trudnoće:

AKO SE SEKSAM STOJEĆI, NE MOGU DA ZATRUDNIM

Jednako kao i u ostalim položajima i u stojećem možete ostati trudni. Sperma naime, iako stojite, posle partnerove ejakulacije pliva prema vašoj materici. I iako se dogodi da posle nekoliko minuta iz vaše vagine ističe, to još ne znači da da joj nije uspelo doći i do materice.

TO JE MOJ PRVI PUT, PA ZATO NE MOGU DA ZATRUDNIM

I ta je tvrdnja pogrešna. Za začeće je dovoljno i jednom, u što se računa i polni odnos, zato nikako nemojte biti previše naivni i lakoverni, ako vam prijatelji tvrde da se njima prvi put nije ništa dogodilo. Možete naime upravo vi biti jedna od onih nesrećnica koju snađe upravo takvo neželjeno iskustvo.

ZA VREME MENSTRUACIJE SAM SIGURNA OD TRUDNOĆE

Ni to nije istina. Ako naime imate kratki menstrualni ciklus, to znači na 21-24 dana, potpuno je moguće da vaša ovulacija nastupi, iako još uvek krvarite.

NE MOGU DA ZATRUDNIM, JER JOŠ NISAM DOBILA PRVU MENSTRUACIJU

Brojni mladi veruju u taj mit i tako dodatno povećavaju rizik od trudnoće, jer je istina potpuno drugačija: možete zatrudneti, iako još nikada niste imali menstruaciju.

POSLE ODNOSA SE TEMELJNO OPEREM I TAKO SPREČAVAM TRUDNOĆU

Odmah nakon ejakulacije spermatozoidi po hitnom postupku plivaju prema materici, što drugim rečima znači: Dok se vi ispirete, stvar je već odavno završena.

MOGU ZATRUDNETI SAMO AKO EJAKULIRA U MENE

Možete zatrudneti i ako ejakulira u blizini vaše vagine. Sperma naime može oteći do vaše vagine i tako opet stići do vaše materice, a rezultat toga razume se, može biti i trudnoća.

Izvor: intima

Pogledajte još