Kako da uklonite "Ljubavne ugrize" sa svog vrata i tela?

Kako nastaju ljubavni ugrizi?

Ljubavni ugrizi su najčešće znak, da nas je strast potpuno obuzela. Crvene mrlje raznih veličina i oblika, najčešće se pojavljuju na vratu, gde su izložene znatiželjnim pogledima. Vrat je vrlo osetljivo područje za sisanje usnama. Crvene mrlje, koje su posledica ljubavnih ugriza, prouzrokovane su pucanjem kapilara pod kožom. To nije opasno ali može biti neprijatno. Lekari kažu da su te mrlje hematomi. Za nastajanje mrlja potrebno je samo trideset sekundi intenzivnog sisanja. To je ožiljak koji može pružiti paletu boja od crvene, ljubičaste, pa čak i smeđe.

Nekoliko saveta kako ubrzati ozdravljenje

"Životni vek" ljubavnog ugriza zavisi od toga koliko je vaš partner jako sisao vaš vrat. Mrlje će nestati same od sebe u roku jedne do dve nedelje.

Za nestajanje mrlje nema čudesnog leka koji će ga ukloniti. Proces ozdravljenja tkiva zahteva svoje vreme. Znakovi ljubavnog ugriza blede i smanjuju se vremenom. Ozdravljenje tkiva možete pospešiti sa nekoliko koraka.

Proces nestajanja možete ubrzati stavljanjem hladne kašike na to mesto, kašiku vrtite u smeru kazaljke na satu.

Hladni oblozi isto pomažu u procesu nestajanja. Najdelotvornije je da odmah nakon nastanka mrlje, stavite led u peškir pa pritisnete mesto na kojem je mrlja. Led smanjuje natečenost i sprečava protok krvi. Nikada ne stavljajte led direktno na mrlju, jer može pogoršati stanje i stvoriti promrzlinu.

Isto tako nemojte preterati s hladnim oblozima, kako ne bi stvorili dodatne probleme.

Pomaže i lagana masaža kojom ćete razbiti krvne ugruške. Uz hladne obloge, pomaže hladno-topli tretman. Prvo s hladnim oblogom masirajte mesto kako kapilari ne bi krvarili više, posle 12 sati, peškir umočen u toplu vodu naslonite na mesto kako bi kroz kapilare počela da teče sveža krv.

Lako možete upotrebiti tople i hladne vrećice čaja.

Pokažite ih, sakrite ih

Teško sprečavamo ljubavne ugrize u trenucima strasti, tako da se većina ljudi našla u toj situaciji. Posle strastvene noći, jutarnji pogled u ogledalo može biti iznenađujućkada otkrijemo crvene mrlje. Imate dve mogućnosti pokušati ih sakriti ili ih ponosno pokazati. Neki će ih pokušati prikriti šalom, puderom, majicama visokih okovratnika, dok će ih drugi s ponosom pokazati svima. Savete smo vam dali, sami odlučite kako ćete se nositi s ljubavnim ugrizima!

Izvor: medicine

Pogledajte još