Dobro POGLEDAJTE svog partnera ili partnerku, jer VERNOST se čita sa lica!

Nakon pomnog istraživanja na uzorku od 700 muškaraca i žena, heteroseksualnih sklonosti i u njihovim dvadesetim godinama života, naučni tim s engleskog Univerziteta Durham uočio je da se vernost, odnosno promiskuitet vrlo lako iščitava s lica 'kandidata'.

Devojke velikih, srneđih očiju i uže vilice, poput glumica Šarliz Teron i Kristine Riči, vrlo su često one koje će pristati na neobavezan odnos, a upravo to je ono što je većinu ispitanih muškaraca privuklo. "Čak i kada nisu mogli odrediti koja bi žena mogla biti zainteresovana za neobavezni seks, snažno su ih privlačile upravo one koje su to bile", objasnila je novi evolucijski 'dodatak' voditeljka istraživanja dr. Linda Butrojd.

Za razliku od njih, žene u partneru traže sigurnost i nalaze da je u babyface primerima poput Leonarda Dikaprija. Mekše crte lica označavaju i pouzdanijeg partnera, dok mačo tipovi a la Brus Vilis, četvrtaste vilice, istaknutijeg nosa i manjih očiju, često govore da se taj partner neće moći obavezati.

Anketiralo se na osnovu fotografija iz pasoša, a 72% ispitanih tačno je procenilo sklonosti 'objekta' u više od polovine slučajeva, stoji u istraživanu objavljenom u Evolution and Human Behaviouru.
Izvor: stetoskop.info

Pogledajte još