Šain:Romska partija zastupaće sve koji teško žive

JAGODINA, 12. januara 2007. (Beta) - Romska partija će u parlamentu zastupati sve one koji teško žive i boriti se za Srbiju u kojoj Romi neće živeti samo od socijalne pomoći, izjavio je danas predsednik te stranke Srđan Šain.

On je na promociji Romske partije u Jagodini rekao da će ta partija zastupati sve socijalne kategorije stanovništva i nastojati da Romi dobiju radna mesta, zarađuju i normalno žive.

"Mi nećemo da budemo narod socijalne pomoći i da sedimo uvek u zadnjem redu, već u prvom redu", kazao je Šain.

On je naglasio da nije dovoljno da država ili opština uvedu struju i vodu i uradi puteve do romskih naselja, kao što je to slučaj u Jagodini.

"Hoćemo da se izgrade i fabrike, kako bi Romi radili. Oni su u zapadnim zemljama, u Austriji i Nemačkoj dokazali da su dobri radnici", naveo je Šain.

On je najavio da će romski poslanici otvoriti kancelarije u kojima bi Romi mogli da ulože žalbu, predaju zahtev za zaposlenje ili zatraže neku drugu pomoć.

Podršku Romskoj partiji dao je danas i popularni pevač Muharem Serbezovski, koji je otpevao nekoliko pesama na promociji stranke u Kulturnom centru u Jagodini.

Proslavljeni bokserski reprezentativci iz Jagodine, Miodrag Omerović i Dejan Konovalov, takođe su podržali tu partiju.

Pogledajte još