10 razloga zbog kojih muškarci beže iz veze!

Odluke i razlozi i za prekid nikada nisu jednostavni, a vrlo često je teško definirati samo jednu stvar zbog koje se prekida. Ipak, izdvajamo najčešće razloge za prekid:

1. Nije spreman za ozbiljnu vezu!
Ovo je najčešći razlog zbog kojeg prekidaju muškarci i objašnjenje koje se najčešće čuje. Njima ozbiljna veza znači odricanje, obveze, kompromise i smanjenje samostalnosti. Zbog toga vezu vide kao teret, a ne kao nešto u čemu će uživati, te kada osete da gube samostalnost, beže.

2. Nije prioritet u vašem životu!
Nasuprot prvom problemu je ovaj gde muškarac očekuje da postane centar ženinog sveta. Ukoliko imaju osećaj da nisu na prvom mestu, smatraju da veza nema budućnosti jer ih partnerka ne voli i ne ugađa dovoljno.

3. Partnerka ne brine dovoljno o sebi
Posebno je naglašen razlog za prekid ukoliko dođe do promene od početka veze i posle. Prestanak brige o svom izgledu, formi, odeći i šminki utiče na to da muškarac počinje da gubi interes. S jedne strane je osećaj da vam više nije zanimljiv budući da se ne brinete o tome kako izgledate, s druge strane mu prestajete biti zanimljivi i privlačni. Muškarci danas sve više vode brigu o sebi i svome izgledu, te isto očekuju i od partnerke.

4. Nestala je privlačnost

Kada jedna strana izgubi interes za drugu, situacija može da postati prilično frustrirajuća. Nedostatak strasti u vezi počinje naglašavati i neke druge probleme.

5. Previše se svađamo
Svađe oko svake sitnice, učestale i bespotrebne naruše svaki odnos. Ako se na duge staze ni o oko čega ne možete dogovoriti, vezu je teško održati.

6. Postoji druga žena

Kada već postoji druga osoba, teško da možete spasti vezu. Dok se o nekim drugim razlozima za prekid može razgovarati i pokušati nešto promeniti, u ovom slučaju je to dosta teško.

7. Partnerka se previše fizički promenila
Iako vas partner ne voli samo zbog izgleda, to je bio jedan od elemenata koji ga je privukao i zadržao.

8. Previše smo različiti

Bez obzira koliko na početku bili slični i imali slične ciljeve. S vremenom se to može promeniti. Mnogi parovi dođu do tačke u kojoj žele različite stvari. Često su te različitosti povezane s navikama, karakterima ili ciljevima. Tada opstanak veze bude doveden u pitanje, posebno ako se poklopi nekoliko segmenata u kojima se ne slažete ili se ovaj razlog poklopi s još nekim drugim.

9. Partnerka očekuje previše
Partnerka koja vas podržava je jedno, ali ako od partnera očekuje mnoho ili kada to postane prenaglašeno, deluje frustrirajuće. Osećaj da ne ispunjavate ono što se od vas očekuje, deluje negativno i loše utiče na vezu. Posebno je negativan uticaj kada partnerka očekuje da se naprave i ostvare stvari.

10. Ne slažete se s njegovim prijateljima i porodicom

Iako to može biti u početku zabavno, posle počinje da predstavlja veliki problem. Kada prođe prva zaljubljenost, postaje problem ako se mora odvajati segmente života.

Izvor: Kurir

Pogledajte još