4 saveta za "džepne Venere": Kako da se obučete ako ste sitne građe

Nosite printove

Razni printovi izvrsno izgledaju na sitnim ženama. Tačkice, srca, cvetići, prugice… Vodite računa jedino o tome da printovi ne budu prekrupni i prenapadni kako vas ne bi vizualno pojeli.
Mini torbe

Izbegavajte velike 'weekend' torbe i radije birajte clutch torbe srednje veličine.

Pazite na kroj

Kada kupujete haljine, blejzere, bluze ili jakne, vodite računa da vam šav na spoju ramena i rukava pada na samu kost ramena, a ne preko nje. Što se dužine rukava tiče, birajte kratke i rukave 3/4 dužine, bolje nego klasične duge.
Birajte strukirane kapute

Zapravo, svi gornji delovi koje kupujete treba da budu pripijeni i strukirani, a izbegavajte široke, vrećaste krojeve koji padaju preko bokova poput pelerina.

Izrez

Vašoj sitnoj građi najbolje pristaju v-izrez i okrugli izrez, a izbegavajte četvrtaste izreze, kao i otvorena leđa. V-izrezi će vas vizualno najviše povisiti.
Suknje

Birajte suknje koje su lagano iznad kolena, u širokom luku, a izbegavajte midi i maxi dužine koje će vas vizualno smanjiti. Što se samih krojeva tiče, najbolje će vam pristajati pencil krojevi i suknje punog kruga koje će vam naglasiti struk i noge, a vizualno proširiti bokove. Izbegavajte suknje A kroja.

Cipele

Vašoj sitnoj građi svakako najviše imponuju visoke potpetice, a izbegavajte glomazne platforme koje neće izgledati proporcionalno sa ostatkom vašeg tela. Svakako će vam najbolje pristajati klasične salonke elegantne, tanke štikle.

Cosmoplitan.rs

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.