Na Pickboxu gledajte i drugu sezonu hit serije "Doktori za seks"

Fali vam seks? Pomoći će Doktori za seks

Nova serija na “Pickboxu” je škakljiva priča o timu poznatih pionira koji su pokušali da promene američke stavove o seksu. Sve epizode prve i druge sezone dostupne su odmah. Snimljena prema knjizi "Masters of Sex" Thomasa Maiera, priča je ovo o usponu Williama Mastersa, ginekologa odmetnika koji se usudio da proučava seks u laboratorijskim uslovima sa ljudskim subjektima u St. Louisu 1950-ih godina. Zbog straha od groznog skandala, Masters je svoj projekt odrađivao u tajnosti dok nije imao sreću da zaposli seksualno slobodoumnu samohranu majku Virginiju Johnson sa velikim ambicijama, obdarenu (sram vas bilo) društvenim veštinama koje doktor nije imao.

Par koji je Ameriku naučio da vodi ljubav

Masters i Johnsonova ubrzo postaju intelektualni partneri, ali i ljubavnici, što je bilo dugo skrivana činjenica o paru. Kada su nakon 10 godina prikupljanja podataka objavili svoje istraživanje koje je objašnjavalo fiziologiju orgazma, zagovarali zdrav seksualni život i zaujek završili sa laganjem, preko noći su postali zvezde cele Amerike. Javnost im je tepala kao "paru koji je Ameriku naučio da vodi ljubav".

(old_image)

Učinite to za nauku

Sve to zvuči kao romantična, zabavna priča i na trenutke "Doktori za seks" to stvarno jesu. Na primeri, dok Johnson (glumi je odlična Lizzy Caplan) nagovara lekare i sestre u bolnici da se prepuste strastima u korist nauke. Scene seksa prilično su zabavne, čak i kad je reč samo o masturbaciji s brdom senzora zalepljenih za kožu pacijenta, dok doktori mrmljaju o "rigidnosti bradavica". Zbog istog perioda u kojem se odvija radnja, "Doktori za seks" na trenutke izgledaju kao "Momci s Madisona s povlasticama", ali ubrzo shvatite da su napetiji, dublji, pa čak i više uznemirujući. Zanimljivo je da mnoga pitanja o ljudskoj seksualnosti koja se provlače kroz seriju i dan-danas nemaju odgovor ili se isti prećutkuju zbog raznih licemernih moralno-verskih dogmi.

Hoćete vrećicu?

Serija nije baš uvek verna originalu, već su neki delovi menjani, a likovi dodavani zbog drame, ali na trenutke su te izmene zapravo manje čudne od stvarnosti. U stvarnosti su subjekti eksperimenta nosili papirnate vrećice preko glave dok su radili „whoopie“, kako bi izbegli identifikaciju. Svi likovi u "Doktorima za seks" lažu sami sebi, od gej muškarca koji ide na terapiju elektrošokovima kako bi se izlečio, preko odlične Sare Silverman kao lezbijke koja glumi da je hetero do samih glavnih junaka čija se profesionalna veza pretvara u ljubavnu, a oni lažu da je reč samo o istraživanju, skrivajući opasne osećaje iza seksa bez obveza. Deo šarma ove serije je i u tome što nam Dr. Masters baš nije simpatičan. Prilično hladan, dominantan lik odgovoran je za najgore scene iz braka u bližoj televizijskoj istoriji, za šta je zaslužan odlični Michael Sheen kojem je prekrasna Lizzy Caplan upravo savršena suprotnost bez koje bi ovoj seriji nedostajalo hemije.

Pogledajte još