HAOS U KRAGUJEVCU Radnik polomio nos direktoru Svislajona

B. R. (35), radnik „Svislajon Miloduha“ iz Kragujevca, pretukao je Srđana Đokića (43), direktora poslovne jedinice kompanije „Svislajon“, koja je u vlasništvu Rodoljuba Draškovića, brata lidera SPO Vuka Draškovića.

Đokić je zbog povrede nosa primljen na Kliniku za otorinolaringologiju Kliničkog centra Kragujevac. B. R. je posle davanja izjave u policiji pušten na slobodu i, prema odluci osnovnog javnog tužioca, protiv njega će biti podneta prekršajna prijava.

Incident se dogodio u četvrtak, oko osam časova. Prema nezvaničnim informacijama, B. R. je došao kod direktora Đokića u kabinet i započeo s njim raspravu zbog dešavanja u firmi.

- U poslednje vreme kod nas vladaju ogromne tenzije, jer zaposleni ostaju bez posla, pripremaju se nova otpuštanja, priča se o prodaji kompanije... Kolega je optužio direktora da je sve to prouzrokovao, na šta se ovaj samo osmehivao. To je razbesnelo B. R., pa ga je udario pesnicom u glavu - kaže jedan od zaposlenih radnika.

Iako ne opravdava postupak B. R., za njega ima samo reči hvale.

- Kolega nije incidentna ličnost. Vredan je, dobar radnik, porodičan čovek. Pravdoljubiv je, i jednostavno je pukao zbog svega. Valjda dovoljno govori to što uopšte nije planiran za otpuštanje, ali boli ga sve ono što se dešava njegovim kolegama - kaže sagovornik.

Nezvanično se saznaje da je u kragujevačkom „Svislajonu“, koji zapošljava 41 radnika, u utorak otkaz dobilo njih devetoro. Uz to, od 1. februara će još nekoliko zaposlenih, kojima ističu ugovori o radu, ostati bez posla. Sve to, ispostavilo se, prouzrokovalo je lošu atmosferu u firmi.

Izvor: Kurir

Pogledajte još