UDAR NA MENADŽERE GRANDA: Policija im upadala u stanove

Pripadnici poreske policije nastavljaju sa žestokom akcijom udara na srpsku estradu, na kojoj vlada neverovatna panika. Posle jučerašnjeg nenajavljenog obilaska i kontrole najvećih diskografa (Siti rekords, Grand, Melos estrada, Miligram), u toku današnjeg dana izvršen je prepad na veliki broj estradnih menadžera, mahom onih koji su zaduženi za nastupe pevača Grand produkcije.

Policijski inspektori su danas upadali nenajavljeno u stanove brojnih estradnih menadžera i vršili su im kontrolu svih raspoloživih dokumenata – saznaje Telegraf iz izvora bliskih Grandu, i dodaje:

Pošto većina menadžera, koji mahom vode pevače Granda, nije u stalnom radnom odnosu, već o karijerama izvođača brinu terenski gotovo svi oni “rade od kuće”, kako se to u žargonu kaže. Zato su inspektori danas vršili prepade po stanovima, pa je Grand bio primoran da angažuje brojne advokate, kako bi stali u zaštitu svojih kolega.

Prema prvim procenama u akciji je učestvovalo više od 15 poreskih inspektora, a zanimalo ih je da menadžeri objasne koje pevače vode, gde su sve nastupali, koliki su im honorari, koliko od toga dobijaju pevači, a koliko pripada menadžerima i matičnoj Grand produkciji.

Po svemu sudeći ova akcija će biti nastavljena i narednih dana, jer kako je menadžeru rekao jedan od inspektora – sa vrha države je naređeno da se sve dovede u red. Nemoguće je da pevači nastupaju po četiri puta nedeljno, a da prijavljuju da voze stare automobile koje im je ostavila tetka i žive u iznajmljenim stanovima – zaključuje sagovornik Telegrafa, koji je insistirao na anonimnosti.

Pogledajte još