5 zamki u koje nesvesno upadate a koje vas koštaju gomilanja kilograma!

1. Preterano konzumiranje ugljenih hidrata

Hrana za kojom brojni žude tokom zimskog perioda najčešće se svodi na velike količine ugljenih hidrata. Žudnja za njima posledica je “zimske tuge”, sezonskog afektivnog poremećaja u kojemu brojni duge noći krate brzopoteznim zalogajima poput slatkiša, kolača i sendviča.

Spas je u zdravim namirnicama, poput voća i povrća, kuvanog krompira s malo maslinovog ulja. Ako ste željni slatkiša uzmite umesto njih I slanih grickalica šaku badema ili lešnika. Forsirajte ribu i sve će doći na svoje kada bude vreme da se oslobodite viška garderobe.

2. Zatvaranje u kuću i nedovoljno vremena provedenog na čistom vazduhu

Mrzi vas da izađete napolje, hladno je, mrzi vas da se oblačite… Kakva greška! Na taj način ćete stvoriti kod sebe ružne navike poput grickanja nepotrebnih slatkiša, I ješćete iz čiste dosade. Umesto tga, izađite u šetnju I prema vašim mogućnostima uplatite sate u teretani, biće vam bolje- verujte nam na reč.

3. Previše gledanja televizije

Šta prvo uradite pre nego što se nacrtate ispred TV ekrana? Naravno, uzmete grickalice, I onda dok gleate omiljenu seriju ili neki film zaboravite koliko vam je dosta. Onda 1, 2,3… 5 kilograma. Vi nesrećni stojite na vagi I patite. Zabravite na to. Opet kažemo, hladnoća nije izgovor. Izađite napolje, imajte bilo kakvu aktivnost pa neka je to setnja od 15 minuta.

4. Nedovoljan unos vode

Hladno vreme umanjuje želju za vodom a li zato se pojačava želja za nekin nezdravim napicima koji vam štete.

Naterjate sebe da pijete void iako vam se ne pije, svedite je na 2 litre dnevno. Još ako stavite nekoliko kapi limuna, bićete veoma srećni jer će vas taj citrus oslobađati suvišnihkilograma.

5. Bežite od zeleniša na tanjiru

Omiljeno sveže povrće nisu na tanjiru u zimskom period pa mnogi posežu za većom količinom krompira I mesom što rezultira većim brojem kilograma.

Zato posegnite za brokolijem, karfiolom, zeljem, cveklom dok se vase omiljeno povrće ponovo ne nađe na pijacama.

Izvor. Zadovoljna.hr

Pogledajte još