Novosadska jesen

Pokret gorana Novog Sada realizovaće i ove jeseni "Novosadsku jesen" - šestu po redu ekološku manifestaciju. Ova tradicionalna manifestacija ima za cilj predstavljanje proizvođača najkvalitetnijeg sadnog materijala i cveća pod sloganom "Jesen je pravo vreme za sadnju", kao i promovisanje ekoloških vrednosti i osnovnih principa iz oblasti zaštite životne sredine.

Šesta „Novosadska jesen“ će se održati od 20. do 24. oktobra 2009. godine u holu na 1. spratu SPC "Vojvodina". Ovogodišnja manifestacija ima podnaslov „Obnovljiva jesen“, jer će sem celodnevne prodajne izložbe i stručnih tribina na temu urbanog zelenila i hortikulture, biti veliki broj interaktivnih predavanja i radionica na teme obnovljivih izvora energije.

″Novosadska jesen″ je ekološka, edukativna, turistička, privredna i kulturna manifestacija. Osnovu manifestacije čine izložba jesenjih plodova, sadnica i cveća, izložba meda i zdravstveno bezbedne hrane i izložba starih zanata. 

Osim stalne postavke izložbi, prateći program je upotpunjen stručnim programima iz oblasti hortikulture i zaštite životne sredine, obrazovnim programima za građane svih uzrasta i promocijama multikulturnih vrednosti Vojvodine. 

Ovo je jedna od najvećih manifestacija ovog tipa u našoj zemlji, na kojoj je prošle godine učestvovalo je 180 izlagača, u programima je učestvovalo oko 5.000 ljudi, a manifestaciju je posetilo više od 70.000 Novosađana.

U realizaciji ove velike gradske manifestacije tradicionalno nas podržava Grad Novi Sad - Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

Pogledajte još