Za dobru energiju u kući nemojte raditi ovih 10 stvari!

1. Imate naviku da držite sprave za vežbanje ili rad u spavaćoj sobi

Spavaća soba bi trebala dočarati zonu opuštanja i intime , a ne energiju rada i teškog vežbanja. Čuvanje sobnog bicikla ili kompjutera u spavaćoj sobi, čak i TV – a , ubrzo će pokazati svoj učinak u vidu težeg postizanja relaksacije i uništenja mira i intimne atmosfere . Premestite sve sprave iz vaše spavaće sobe te radite , gledajte TV i vežbajte negde drugde.

2. Dozvoljavate da se nakuplja nered

Stare novine, časopisi, razbacane knjige, prljavo rublje ili gomile igračaka mogu vas itekako sputavati i fizički i emocionalno . Pospremite svoj dom , barem jednom nedeljno da biste se osećali oslobođeno , zdravo i poletno .

3. Imate prepunjene, nabacane ormare

Ugradni ormari , kao i cela soba pretvorena u orman koliko god bili praktični i lepi imaju svoje kapacitete . Ne pretrpavajte ih , jer biste sami sebe mogli udaljiti od osoba koje bi vam mogle pomoći i koje su vam naklonjene . Ukoliko niste nešto nosili nekoliko sezona , rešite se tih stvari ili ih poklonite potrebitima . Ispraznite i bacite tj poklonite barem trećinu , da biste napravili mesta za nešto novo u svom životu . Držite sve uredno složeno i sortirano .

4. Imate prazne zidove koji deluju beživotno

Prazni zidovi otežavaju prepuštanje uživanju i zadovoljstvu . Uzmite dovoljno vremena da ispunite svoj dom umetničkim delima koja vas inspirišu , nadahnjuju a možda ste i sami dovoljno kreativni . U slučaju da niste sigurni ili nemate dovoljno novaca , poslužite se lepim posterima , plakatima ili tapetama zanimljivog uzorka .

Izvor: Webtribune

Foto: yayimages

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.