Zvezda izgubila od Bešiktaša

BEOGRAD, 11. oktobra 2009. (Beta) - Rukometaši Crvene zvezde Alumil izgubili su od turskog Bešiktaša sa 30:34 (13:16), u prvom meču drugog kola Kupa EHF.

Najefikasniji u ekipi "crveno-belih" bio je Milan Ćorović sa osam golova, dok se u Bešiktašu najviše istakao Ukrajinac Viktor Škobanec sa šest golova.

Crvena zvezda je dobro počela meč i povela sa 6:4 i 8:6, a onda je Bešiktaš iskoristio propuštene šanse protivnika i preokrenuo rezultat u svoju korist i sa tri gola prednosti otišao na odmor.

U drugom poluvremenu, domaći rukometaši poveli su sa šest golova, ali su "crveno-beli" uspeli da smanje prednost i da priđu na 25:26. Do kraja meča prošlogodišnji finalista Čelendž kupa poveo je sa pet golova, a gosti iz Beograda su u poslednja dva minuta sa igračem manje postigli još jedan gol i smanjili razliku.

Revanš meč drugog kola igraće se za sedam dana u Beogradu.

Posle meča trener Crvene zvezde Igor Butulija istakao je da nije zadovoljan kako je njegova ekipa igrala odbranu.

"Spremićemo se jako dobro i odigrati našu prepoznatljivu odbranu kao u našem prvenstvu. Promašili smo dosta šansi, pa sa minus četiri gola razlike moramo da budemo zadovoljni. Drugo poluvreme je u Beogradu i mislim da možemo uz punu halu da dođemo do 'plus pet' i plasiramo se u naredno kolo kupa EHF-a", rekao je Butulija.

Direktor Crvene zvezde Nenad Peruničić naglasio je da je i pored mnogo promašenih "zicera" ekipa ostvarila dobar rezultat.

"Bešiktaš je još jači nego prošle godine. U ekipi su turski reprezentativci koji imaju između 180 i 200 nastupa za nacionalnu selekciju. Fokusiraćemo se na revanš kako bismo utakmicu organizovali na najvišem nivou kako dolikuje rukometnom klubu Crvena zvezda", rekao je Peruničić.

Pogledajte još