UZNEMIRUJUĆE: Monstrumi polili psa kiselinom!

Maleni šarplaninac, star tek nekoliko meseci, mučki je pretučen a nakon toga preliven kiselinom. Teško povređen ostavljen je da se muči u dvorištu, gde ga je videla i preuzela Ivanka Stojiljković. Ona ga je odmah odvela veterinaru.

Veterinar je konstatovao da je telo psića prekriveno hematomima i da mu je koža oštećena u velikoj meri. Po telu ima poderotine od 5 do 12 centimetara. Prognoze veterinara su da možda više neće stati na svoje noge jer su mu šape spržene kiselinom. Ivanka trenutno brine o psu, kojem će se naknadno kada se oporavi pronaći novi vlasnik.

(old_image)

-Pas je bio u lošem stanju. Videla sam da ima uboje iznad uha i da je ošišan, da je žute boje, da je promenio boju. Uzela sam ga kod sebe, jer njegov vlasnik nije hteo da ga vodi kod veterinara.- kaže Ivanka Stojiljković.

Ovo je prvi poznati slučaj zlostavljanja životinja u Kragujevcu u ovoj godini. Proriv vlasnika, koga su Kragujevčani na društvenim mrežama obasuli uvrdama, će biti podneta krivična prijava. U 2013.godini registrovana su 4 slučaja zlostavljanja životinja, a u 2014. nijedan.

(old_image)

-Čovek koji ovako nešto može da učini životinji, samo je čovek na papiru. Ovde ni malo ljudskosti ne vidim kod onoga koji je sposoban ovakvo divljaštvo da uradi. – rekao je Saša Vulović, član Udruženja za zaštitu životinja "Crvena šapa" za RTS.

-Očekujemo od nadležnih institucija da dalje procesuiraju sve u vezi sa ovim slučajem. Ono što je naš osnovni zadatak je da ovom psu pružimo adekavtnu medicinsku negu, da ga oporavimo i da posle svih strahota koje je preživelo. Pokušamo da mu pronađemo novi dom. - kaže Rada Filipović, predsednica Udruženja "Crvena šapa".

LEPA VEST
Udruženje za zaštitu životinja Šumadijskog regiona "Crvena šapica" danas je objavilo obaveštenje u kojem piše:
"Uvidom u jučerašnji izvod iz banke utvrdili smo da ce trenutno prikupljena novčana sredstva od vaših donacija biti dovoljna za lečenje povređenog šteneta. U ovom trenutku nije potrebno još donacija. Zahvaljujemo se svim donatorima, pokazali ste da ima mnogo dobrih ljudi spremnih da pomognu. Ako na dalje bude potrebe blagovremeno cemo zatraziti vašu pomoć".

Izvor: Životinje.rs, facebook

Pogledajte još