STIŽE POJAČANJE Još 800 pripadnika Komunalne policije na ulicama!

On je najavio da bi Izmene zakona o komunalnoj policiji mogle da se nađu pred Vladom u narednih desetak dana.

Taj zakon, kako je rekao, podrazumeva zapošljavanje dodatnog broja komunalnih policajaca na teritoriji grada, odnosno minimum 800 novih komunalnih policajaca.

Novi sistem plaćanja prevoza u Beogradu!

Mislim da će to u potpunosti promeniti i sliku grada i sliku Komunalne policije. Sa dodatnim brojem policajaca imaćemo komunalne policajce koji će biti rasterećeniji na neki način, jer grad od dva miliona ljudi trenutno opslužuje oko 300 komunalnih policajaca, što je nedovoljan broj”, podvukao je gradonačelnik.

Apelujem na sve građane da poštujemo zakon. Mislim da je to tekovina svih modernih društava - ako se već švercujete i ukoliko vas pripadnik Komunalne policije uhvati, ako ništa bar dajte ličnu kartu na uvid”, rekao je Mali.

On je dodao da putnica nije privedena što nije imala kartu za prevoz, već što nije dala lične dokumente na uvid, a Komunalna policija, po zakonu, ima obavezu da takvu osobu odvede do najbliže stanice kako bi se utvrdio identitet.

Da li je to izgledalo lepo? Nije. Da li je to pravi način na koji Komunalna policija treba da radi? Ne treba i to sam rekao jasno. Ovo je zajednička stvar, nisu ni sami komunalni policajci krivi, nisu ni sami građani krivi”, rekao je on.

Izvor: Pressonline


Pogledajte još