Da li ste znali koje sve vrste PIRSINGA za penis postoje?

Postoji mnogo različitih vrsta pirsinga penisa i još više varijacija kojima su granica samo vaše želje i iskustvo pirsing majstora. Najpopularniji pirsing je princ Albert, koji počinje na donjem delu glavića penisa, blizu vrška, i pruža se prema gore duž mokraćnog kanala i do otvora mokraćovoda.

Uriniranje je malo otežano, jer su umesto jedne sada dve rupe, ali većina muškaraca tvrdi da uz malo vežbe to nije veći problem.

Kod drugog najčešćeg načina pirsinga se probuši frenulum, mlohava kožica na donjoj strani penisa, tik ispod glavića. Može se staviti i više pirsinga uzduž donje strane korena penisa, što izgleda poput merdevina. Ako ćete probušiti kožicu na donjem delu penisa kod početka korena, na mestu gde se penis dodiruje s telom, neke aktivnosti, pre svega one koje uključju sedenje, tokom zacjeljivanja će biti prilično neuprijatne. Voženje bicikla dakle radije izbegavajte.

Možda najsigurnije, a po mišljenju mnogih ljudi i najzabavnije je bušenje prednje kožice penisa, što je naravno moguće samo kod neobrezanih penisa. Vreme zaceljivanja je vrlo kratko, a mogućnost komplikacija mala. Istorijski bi ta vrsta penisa označavala mušku čistoću. Oni obrezani muškarci koji žele nadoknaditi gubitak osetljivosti, najradije posežu za pirsingom glavića penisa, koji se obično izvodi u paru.

Moguć je i pirsing kože u predelu između anusa i testisa, koji po tvrdanjama nekih stimuliše prostatu, a ređe je povezan s dužim zaceljivanjem, većim rizikom od zaraza i poteškoćama pri sedenju.

Napredniji oblici uključuju horizontalnu rupu kroz ceo glavić, pri čemu se odstrani veliki deo tkiva, zbog čega može doći do ozleđivanja važnih nerava i krvnih sudova. To svakako nije pirsing za početnike, njegova izvedba bi se trebala prepustiti samo iskusnim stručnjacima. Neki pod kožu korena penisa stavljaju i obruče odnosno diskove, a drugi nakitom ukašavaju svoje testise. Oba oblika su vrlo rizična i bolna, a efekat može biti vrlo ekstravagantan.

Pogledajte još