Vremenska i biometeorološka prognoza

Posle podne i uveče susnežica i sneg biće ponegde i u nižim predelima, a u južnim i istočnim krajevima prestanak padavina.

Jutarnja temperatura od minus jedan na severozapadu do četiri na jugoistoku, a najviša dnevna od tri do osam stepeni.

I u Beogradu će biti pretežno oblačno, povremeno sa kišom, posle podne i uveče moguća je i pojava susnežice i snega. Jutarnja temperatura oko dva, a najviša dnevna oko pet stepeni.

U Srbiji će u ponedeljak ujutru još ponegde biti sa snegom, a od sredine dana mestimičnom susnežicom i slabim snegom, uglavnom u južnim predelima.

U utorak umereno oblačno, posle podne naoblačenje koje će prvo zahvatiti jugozapadne krajeve, sa padavinama, kišom, susnežicom i snegom.

U sredu i četvrtak oblačno, malo toplije, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom, u košavskom području i na planinama jak jugoistočni vetar.

Zatim oblačno i hladnije, u petak mestimično sa kišom, na planinama sa snegom. Od subote temperatura u daljem padu, sneg i u nižim predelima.

I za Beograd meteorolozi najavljuju slično vreme.

Zadržava se period sa nepovoljnim uticajem biometeorološke situacije za većinu hronično obolelih. Osobama sa cerebrovaskularnim tegobama i astmatičarima se savetuje izvestan oprez. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu nervoze, pospanosti i glavobolje.

Nadlanu / izvor: B92

Pogledajte još