Nole ne zamera Mariju zbog nedžentlmenskog ponašanja

Nedžentlmenska izjava Britanca na konferenciji za štampu posle finala, u kojoj je istakao da ga je početkom trećeg seta, u trenutku kada je igrao dobro i imao vođstvo, dekoncentrisalo Novakovo “padanje po terenu”, prilično je iznenadila sve dobre poznavaoce tenise, ponajpre jer se radi o dobrim prijateljima, koji se poznaju još od tinejdžerskih dana.

Novak se nada da novi poraz Marija u finalu AO neće uticati na njihov odnos.

“Kod mene se ništa nije promenilo. Kako se on oseća povodom svega još je rano govoriti jer nije prošlo mnogo vremena od finala i sigurno je još razočaran porazom. Proćiće neko vreme, pa ćemo videti” istakao je Đoković, uz opasku da s Britancem ima veoma dobar i pošten odnos:

“Ako se ukaže prilika i ako je on spreman da razgovara, razgovaraćemo. Nema problema.Nemam šta da krijem. Nisam osoba koja se pretvara, koja pokušava da radi nekome iza leđa ili govori loše stvari o bilo kome, pogotovo o nekome koga znam tako dugo. Poštujem ga. U poslednje vreme nismo blikski kao nekada. To je normalno. Postali smo rivali koji se bore za trofeje, on ima svoj tim, ja svoj, tako da ne provodimo mnogo vremena zajedno na turnirima kako smo to činili ranije. Ali kad se on oženi i dobije dete, verujem da ćemo se češće viđati, jer ćemo imati više tema za razgovor. Nadam se da će sve biti bolje u budućnosti”, konstatovao je najbolji teniser sveta.

Nadlanu

Pogledajte još