Za utorak, 13. oktobar 2009. godine

BEOGRAD, 13. oktobra 2009. (Beta) - Naslovne strane beogradskih listova posvećene su danas najviše tekućim unutrašnjim pitanjima, posebno ekonomiji.

BLIC - O najavi nove funkcije bivšeg načelnika Generalštaba u tekstu "General Ponoš pomoćnik Jeremiću". O novom gripu pod naslovom "Novi grip opasan samo ako se ignorišu prvi simptomi".

VEČERNJE NOVOSTI - O najavi ukidanja 200 akata u tekstu "Šalterima odzvonilo". Za list govori lider LDP Čedomir Jovanović: "Čvršće sa Tadićem".

DANAS - O predstojećoj poseti ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva Rusiji u tekstu "Prethodnica Medvedeva od danas u Beogradu". O situaciji u Češkoj vezanoj za ratifikaciju Lisabonskog sporazuma pod naslovom "Vaclavu Klausu preti opoziv". "Odloženo preseljenje" Vlade u Palatu Srbije zbog krize. Švedski ambasador u Beogradu Krister Bringeus kaže za list: "Srbija i EU ne kuju zaveru protiv BiH". Za list govori i selektor srpske fudbalske reprezentacije Radomir Antić: "Ne smeta mi što političari koriste naše uspehe".

POLITIKA - O sastanku u Butmiru pod naslovom "Beograd ima podršku za angažovanje u BiH". O novom revizorskom izveštaju NIS-a u tekstu "Imovina NIS-a još nije preneta Rusima". O svešteničkim tarifama u tekstu "Nema novca, nema opela". List prenosi predviđanje srpskog ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića: "Izlazak iz recesije 2010. godine".

gor/dar

Pogledajte još