TRESLA SE RIJEKA: Panika zbog četvrtog zemljotresa u samo šest dana!

Seizmografi Seizmološke službe zabeležili su jutros slab zemljotres sa epicentrom devet kilometara severno-severozapadno od Rijeke kod mesta Kosi, što je četvrti potres tla na hrvatskoj teritoriji za samo šest dana.

Magnituda potresa tla u 6.08 sati iznosila je 2,2 stepena prema Rihteru, a intenzitet u epicentru je bio tri stepena Merkalijeve skale. Zemljotres osetio na području Rijeke i nije mogao izazvati materijalnuštetu, prenosi Hina saopštenje

Seizmološke službe.Pre dva dana slab zemljotres magnitude 2,1 prema Rihteru zatresao je područje Jastrebarskog, a dan pre seizmolozi su zabeležili umereno jak potres s epicentrom tri kilometra severno od Trpnja na poluostrvu Pelješcu, čija je magnituda iznosila 3,5 stepeni prema Rihteru, a intenzitet u epicentru pet stepeni Merkalijeve skale. Potres se osetio na širem području od Makarske do Neuma, ostrvu Hvaru i Pelješcu, podseća agencija Hina.

U subotu je, pak, zabeležen umereno jak zemljotres s epicentrom u podsljemenskoj zoni Zagreba, kod Markuševca. Magnituda potresa iznosila je 2,9 stepeni prema Rihteru, a intenzitet u epicentru četiri stepena Merkalijeve skale.

Izvor:kurir

Pogledajte još