Karadžić upozorava na Cedevitu

VRŠAC, 13. oktobra 2009. (Beta) - Trener kluba Hemofarm Štade Stevan Karadžić upozorio je svoje košarkaše da na gostovanju Cedeviti u Zagrebu neće imati lak zadatak, pošto protivnik ima dobar tim, iako je debitant u Jadranskoj ligi.

"Zagrepčani imaju kvalitetan tim, sastavljen od iskusnih igrača, među kojima su i jedan Kanađanin i jedan Amerikanac. Takođe, imaju i nekoliko bivših reprezentativaca Hrvatske. Ambiciozni su i učiniće sve da nas pobede pred svojom publikom, koja će ih u sredu prvi put gledati u NLB ligi", rekao je Karadžić.

On je naglasio da je vreme da njegova ekipa pokaže karakter. Duel sa Cedevitom, prema rečima Karadžića, biće i prilika da se vidi je li Hemofarm izvukao pouke posle neočekivanog poraza od Radničkog iz Kragujevca u prvom kolu sezone.

"Moramo da damo sve od sebe da pobedimo. To smo uspeli na Cedevitinom turniru u pripremnom periodu, ali turnir je jedno, a igra za bodove drugo. I pre početka sezone sam rekao da će Cedevitu retko ko pobediti na njihovom terenu ili će bar tesno pobeđivati. Nama je ta pobeda neophodna da bismo se vratili u život", istakao je Karadžić.

Još je neizvesno da li će u ekipi farmaceuta u Zagrebu nastupiti kapiten Miljan Pavković koji je u 33. minutu utakmice prvog kola pretrpeo tešku povredu.

"Miljan je zaradio naprsnuće nosne kosti i napukla su mu dva zuba. Dobro je što nema podliva. Važno je da nije bilo dislokacije nosne kosti. Još ne znamo da li će igrati", rekao je Karadžić.

Osvrnuvši se još jednom na prvo kolo, Karadžić je rekao da sumnja da njegov tim može da ponovi tako lošu igru.

"Sigurno je da će ovaj poraz izazvati reakciju kod igrača. Očekujem da bude pozitivna. Odigrali smo potpuno različito u odnosu na pripremne utakmice. Nije bilo igre koja nas je krasila. Nadam se da ovako slabu partiju ne možemo da ponovimo i da ćemo ubuduće igrati kako umemo", rekao je Karadžić 

2. kolo: 

Utorak:
FMP Železnik – Crvena zvezda 18.00
Zagreb – Budućnost 18.00
Široki – Helios 20.00
Radnički – Zadar 18.00 

Sreda:
Cedevita – Hemofarm 20.00
Partizan – Cibona 18.00
Olimpija – Bosna 20.00

Pogledajte još