Sve tajne nesrećne porodice: Šta je nateralo Nevenu (10) da stavi omču oko vrata?

Obdukcija tela Nevene Giginjerović (10) koja se obesila u porodičnoj kući nedaleko od sela Zlot pokazuju da nema tragova nasilja niti bilo čega drugog što bi ukazalo na nasilnu smrt, zaključili su stručnjaci Zavoda za sudsu medicinu u Nišu.

– Pouzdano je utvrđeno da devojčica nije ubijena, pa stavljena na vešala. Na telu nema nijednu povredu, nije deflorisana. Utvrđeno je da motiv nije vršnjačko ili seksualno nasilje – kaže izvor blizak istrazi za Naše novine.

Dok je Nevena bila u sobi, njena majka i baba su hranile stoku, a u kući je jedino bio devojčicin deda, koji je bio uzrok problema u ovoj porodici.

– Kada je čuo da je ostao bez unuke, rekao je da je svako dobio ono što je zaslužio. Svi smo zatečeni i blago rečeno, šokirani što je mogao tako nešto da pomisli, a ne još i da kaže. Šta je moglo da zasluži desetogodišnje dete? Izgleda da mu je alkohol pomutio mozak – priča izvor Naših novina.

Rođaci i komšije kažu da devojčica nije rasla u idiličnoj atmosferi i da su u kući male Nevene bile česte svađe. Deda je voleo da popije i često je pravio probleme.

– Stalno je pijan. Svađa se sa sinom, ali i sa suprugom i snajom. Iz kuće često mogu da se čuju vika i dreka. To su jedini problemi koje imaju. Ne mislim da su svađe mogle da utiču na Nevenu da se ubije. Šta može da zna tako malo dete?! Ne mogu da verujem koja nas je muka zadesila i ne znam ni kako je fizički to mogla da uradi – priča rođaka nesrećne devojčice.

Policija je istragom utvrdila da Nevena nije bila depresivna, kao i da je reč o klasičnom samoubistvu za koje nije poznat motiv, ali se ne isključuje mogućnost da je u igri nastradala.

Psiholog Aleksandra Janković kaže da deca u tom uzrastu nisu svesna da nešto može da im se desi.

– Ona je na pragu adolescencije, a u tom periodu postoji sprega između depresivnosti i besmrtnosti. Ne treba olako shvatati probleme kroz koje prolaze deca koliko god da su mala. Moguće je da se neko u porodici ubio na taj način, pa je htela da oponaša. Mnogo je neobično to što se obesila, jer je takav način smoubista tipičan za muškarce i podrazumeva ozbiljnu rešenost da se život okonča – objašnjava Janković.

Nevena je bila odličan učenii četvrtog razreda Osovne škole “Petar Radovanović” u Boru.

Telegraf

Pogledajte još