ZBOG OTROVNE BAKTERIJE: Povučeno 800 jaja iz prodaje u Valjevu

0

Veterinarska inspekcija u Valjevu povukla je iz prometa 800 komada konzumnih jaja proizvođača "fili pili" – farme Mrčić koja su prodavana kao robna marka "Merkator", saopštilo je danas Minisistrstvo poljoprivrede

Veterinarska inspekcija u Valjevu povukla je iz prometa 800 komada konzumnih jaja proizvođača “fili pili” – farme Mrčić koja su prodavana kao robna marka “Merkator”, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede.

Inspekcija je kontrolu objeketa “Merkator S” Megamarket Roda u Valjevu obavila juče i tada je usmenim rešenjem veterinarskog inspektora naređeno je povlačenje iz prometa zatečenih konzumnih jaja i naloženo njihovo neškodljivo uništenje.

Takođe, izrečena je zabrana stavljanja u promet konzumnih jaja ovog proizvođača dok su na snazi navedena rešenja veterinarske inspekcije.

Odgovornom licu naređeno je da preduzme dalje mere u ostalim prodajnim objektima a koje podrazumevaju povlačenje iz prometa jaja pomenutog proizvođača.

Takođe, izrečena je zabrana stavljanja u promet konzumnih jaja ovog proizvođača dok su na snazi navedena rešenja veterinarske inspekcije.

Preduzeću “Fili pili” je rešenjima veterinarske inspekcije, od 25.novembra 2014. i 09. januara 2015. godine koja su i dalje na snazi, zabranjeno stavljanje u promet konzumnih jaja, pri čemu je rešenjem od 09. januara, na farmi u Mrčiću, proglašena zaraženost salmonelom kategorije jedan.

Telegraf/Nadlanu

Foto: yayimage

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.