Otvorila je konzervu tunjevine, a iz nje su je pogledala dva oka!

Niko nije znao kakva je to zapravo životinja, ali je svakako bilo užasno naći tako nešto u hrani koju ste upravo krenuli da pojedete.

Ona je to slikala i poslala preko Tvitera jednim novinama, da bi se utvrdilo kakva je životinja u pitanju i zašto je tako nešto završilo u konzervi "Princes" tune koju je planirala da da svojoj deci da pojedu. Zoi je takođe rekla da ne želi da tuži kompaniju, već je samo zanima objašnjenje.

Neki su tvrdili da je u pitanju larva krabe koja se nije još razvila, jer je uginula u konzervi tunjevine, a mnogi su na društvenim mrežama prokomentarisali kako je životinjica zapravo vrlo simpatična.

I proizvođač tunjevine se oglasio i izvinio Zoi, a poručili su i da će istražiti zbog čega se tako nešto desilo i koja je to životinja u pitanju.

Zahvaljujući profesionalcima iz Londonskog Prirodnjačkog muzeja, misterija je rešena. Ispostavilo se da je malo stvorenje zapravo parazitska živuljka koja liči na raka, a živi u ustima ribe. Latinski naziv je Cymothoa exigua, ali je poznatija pod imenom "vaš koja jede jezik"!

(old_image)

Ako vam ovo još uvek nije dovoljno odvratno, da dodamo da ovo maleno čudovište sisa krv iz jezika ribe, sve dok jezik potpuno ne atrofira. A onda, kao i svi monstrumi, okati "vampiri" se udruže i riba umesto atrofiranog jezika dobija puno malih jedača!

A dobra stvar, ako je to upošte moguće, je ta da ove "vaši" ne nanose "veliku" štetu svom domaćinu. Sve dok riba jede, oni su srećni i riba mirna...

Užasno, zar ne? Šta biste vi rekli da vas iz konzerve pogleda ova "zverčica"?

Izvor: nadlanu/blic

Pogledajte još