OLUJA U BEOGRADU: Vetar ruši fasade i kida grane!

0

Kako saopštavaju iz "Zelenila", zbog jake košave koja danas duva u Beogradu radnici su do podneva intervenisali pet puta.

U ulici Cara Dušana na opštini Stari grad sa drvorednog stabala platana odlomio se jedan krak, a u parku Manjež se sa stabla kestena odlomila velika grana.
U Ulici Nade Naumović izvalilo se stablo javora a u Ugrinovačkoj ulici se sa stabla lipe takođe odlomila grana. U Šekspirovoj ulici je isečeno jedno napuklo stablo jele.

Operativni tim za hitne intervencije dežura 24 časa. Slična situacija je i u “Beogradputu”: dve ekipe sinoć su dežurale i obilazile grad, pre svega zato što je jak vetar okretao semafore i oštećivao drugu saobraćajnu signalizaciju.

O jačini vetra verovatno najbolje svedoči vest da se kompletna vertikala fasade zgrade na Vidikovačkom vencu 75 obrušila na zemlju jutros oko 10 sati.

Povređenih na sreću nije bilo, a kako javlja naš reporter sa lica mesta, fasade je padala u dva navrata: prvo između 7 i 8 ujutru, a zatim i u 10 sati. Postavljene su zaštitne trake, prolaznici i stanari u čudu posmatraju prizor i strahuju od novog obrušavanja…

Izvor: blic

Foto: yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.