Namrštite se, pustite brkove, obujte čarape i eto seksa za pamćenje!

0

Ako ste misli da sve znate u seksu i oko seksa, varate se! Ovo su sve naučno dokazane činjenice, a ima ih još…

Seks je nepresušan izvor istraživanja, a naučnici svakodnevno otkrivaju stvari koje itekako mogu pridoneti boljem seksualnom životu.
Portal Cracked je izdvojio 16 naučno potvrđenih činjenica koje garantuju više strasti u krevetu.

– Nošenje čarapa tokom seksa povećava šanse za orgazmom, potvrdili su holandski istraživači. Hladnoća smanjuje želju za seksom kod oba pola, a ženama je osim toplote da bi se oraspoložile za seks, potreban osećaj sigurnosti i opuštenosti.

– Ženama su nasmejani muškarci manje privlačni nego oni namršteni, dok su frajerima privlačnije nasmejane žene.

Veća izloženost suncu povećava seksualnu želju. Vitamin D podstiče proizvodnju testosterona, polnog hormona odgovornog za libido.

Feromoni su hemijske izlučevine u znoju koje kod suprotnog pola mogu da izazovu seksualnu reakciju. Tako žene kod muškaraca privlači i njihov znoj, odnosno derivat testosterona androstendion. Ta hemikalija uzbuđuje žene i čini ih srećnijima, a efekat traje i po nekoliko sati, pokazalo je američko istraživanje.

Muškarci koji imaju veći stomak u krevetu traju pet minuta duže od onih s ravnim stomacima, potvrdila je studija turskog Univerziteta “Erciyes”. Višak masnih naslaga na stomaku znači da muškarci imaju i više estradiola, ženskog polnog hormona koji usporava orgazam.

Skuplji prsten nije garancija dobrog braka, potvrdile su studije. Istraživači su utvrdili da što je prsten skuplji to i brak kraće traje.

Muškarci s trodnevnom bradom ženama su privlačniji od onih koji su savršeno obrijani. Žene takav izgled povezuju sa seksualnom zrelošću.

– Studija iz 2011. godine potvrdila je da su brinete fizički privlačnije, inteligentnije i pristupačnije nego plavuše i crvenokose.

Ljubljenje povećava intimnost, smanjuje stres i nivo holesterola.

I loš odabir parfema može odbiti potencijalnu partnerku. Skoro 56 odsto žena ne bi izlazilo s muškarcem koji ima sličan miris kao njen otac. Na taj način se telo prirodnim putem bori protiv mogućeg incesta.

Muškarci koji obožavaju začinjenu hranu najčešće imaju viši nivo lučenja polnog hormona testosterona od onih koji takva jela ne jedu, potvrdila je francuska studija.

Žene u crvenoj odeći muškarcima su privlačnije od pripadnica lepšeg pola u bilo kojoj drugoj boji, potvrdila je studija Univerziteta Ročester.

Metoda “vađenja na vreme” delotvorna je u 96 odsto slučajeva, ali se svejedno zbog zaštite od neželjene trudnoće i bolesti preporučuje korišćenje kondoma.

Orgazam ublažava, pa čak može da spreči migrene, potvrdila su istraživanja Univerziteta Munster.

– Muškarci s velikim samopouzdanjem češće od svojih partnerki dobijaju oralni seks, nego oni koji imaju problema sa samopoštovanjem, potvrdila je studija iz 2011. godine.

– Studija je pokazala da miris lavande i pite od bundeve povećava dotok krvi u penis za 40 odsto.

Izvor: 24sata.hr

Foto: yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.