5 trikova: Kako da nosite i nanosite crveni karmin

1. Uskladite ostatak šminke sa karminom - Ako nosite crveni karmin ostatak šminke mora da bude neutralan i blag. Na oči nanesite bež, krem i svetlo braon senke, izvucite tanku liniju ajlajnera i stavite maskaru. Rumenilo neka bude blago. Crvene usne će sam epo sebi biti dovoljno efektne.

2. Nikada ne stavljajte tamnu olovku uz svetao karmin. Ovakav način šminkanja treba da sotane tamo gde je nastao - u '90im! Potrudite se da boja olovke bude identična ili bar približna boji karmina.

3. Ako ne želite da probate tester karmina jer pomišljate na broj usana koje su dotakle, boju karmina isprobajte na jagodici prstiju. Ovaj deo kože ima teksturu najpribližniju teksturi kože usana.

4. Izbegnite trag crvenog karmina na zubima uz pomoć jednostavnog trika. Nakon što ste nanele karmin diskretno stavite kažiprst u usta, obavite ga usnama, pa povucite prst. Sav višak karmina će ostati na koži prsta, pa ćete izbeći opasnost da se preslika na zube.

5. Što ste starije karmin treba da bude kremastiji - Nažalost, priroda je surova i sa godinama koža usana postaje grublja, isušenija i ima više bora, pa su mat karmini koji svojom teksturom dodatno isušuju usne nisu dobar izbor za vas u zrelijem dobu. Koristite kremaste karmine koji će se savršeno stopiti sa usnama i dati im sjaj i punoću.

mogujatosama/nadlanu

Pogledajte još