Odroni na putevima, magla smanjuje vidljivost, u Čačku bez struje više od 1.000 domaćinstava

Od jutros je ukinuta zabrana kretanja za šlepere i kamione sa prikolicom na delu državnog puta I B reda broj 21, preko Iriškog Venca, deonica Petrovaradin - Irig - raskrsnica za Vrdnik, kao i u drugom smeru državnog puta IB reda broj 21, preko Fruške Gore. Slab sneg povremeno provejava u većem delu Vojvodine, u višim planinskim predelima i na teritoriji Kraljeva, Požege i Valjeva, a magla dodatno smanjuje vidljivost na području Zlatibora, Vranja i Beograda. Kako je saopštio Automoto savez Srbije (AMS S), danas nas očekuje oblačno i hladnije vreme, povremeno sa snegom, a moguće je manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" je apelovalo na sve učesnike u saobraćaju da posebno budu oprezni, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, poštuju ograničenja brzine, postojeću signalizaciju i ne kreću na put bez odgovarajućih pneumatika i zimske opreme.

ODRONI

Na putevima u Srbiji problem vozačima predstavljaju odroni koji su učestali u klisurama i usecima, a najviše ih ima u grdeličkoj, sićevačkoj i u ovčarsko-kablarskoj klisuri, dolinom Drine i Ibra, na području Majdanpeka i na đerdapskoj magistrali.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetujemo maksimalan oprez u vožnji. Najopterećeniji putni pravci su putni pravci I prioriteta - autoputevi, gde se preporučuje oprezna vožnja i državni putevi I prioriteta, gde se, tskođe, preporučuje oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet sentimetara na teritoriji Vranja, Valjeva, Novog Pazara, Subotice, Bačke, Zaječara, Kruševca, Užica, Ivanjice, Čačka, Kosova, zbog čega se preporučuje oprezna vožnja. Na državnim putevima II prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetarana teritoriji Vranja, Valjeva, Novog Pazara, Subotice, Bačke, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka, zbog čega se, takođe, preporučuje oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Niša, Mačve, Novog Pazara, Subotice, Bačke, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka, pa se preporučuje oprezna vožnja. Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Staroj planini i Divčibarama su prohodni, ali se proporučuje oprezna vožnja.

Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta.

BEZ STRUJE VIŠE OD 1.000 DOMAĆINSTAVA U ČAČKU

Zbog ispadanja dalekovoda na teritoriji Čačka, 1.000 domaćinstava je ostalo bez struje, a usled kvara na trafostanici na području opštine Lučani, bez snabdevanja električnom energijom je njih 30, potvrdio je jutros Tanjugu načelnik Odeljenja za vanredne situacije Moravičkog okruga Dragiša Broćić. On je rekao da bi kvarovi trebalo da budu otklonjeni u toku dana.

"Ekipe čačanske Elektrodistribucije su već na terenu i očekujemo da problemi sa isporukom električne energije budu brzo rešeni", rekao je Broćić.

Novosti

Pogledajte još