Krivična protiv Milana Kalinića do ponedeljka

Krivična prijava protiv Milana Kalinića, za saobraćajnu nesreću u kojoj je učestvovao, trebalo bi da stigne u tužilaštvo najkasnije do ponedeljka. Priče da prijavu nema ko da napiše, jer je osnovni javni tužilac na bolovanju, pokazuju neznanje i nepoznavanje krivičnog postupka i zakona - rekao je za "Novosti" Zoran Raičević, v. d. osnovnog javnog tužioca u Brusu.

Prema rečima našeg sagovornika, krivičnu prijavu ne podnosi tužilac, već MUP.

- I nema smisla da se gađamo terminima i pravom - kaže Raičević - Tu prijavu iz PU Kruševac očekujemo najkasnije do ponedeljka. Za sam uviđaj i za dalji postupak nije važno da li sam ja na bolovanju. Viši tužilački pomoćnik je ovlašćen po Zakonu o krivičnom postupku da postupa u delima za koje je zaprećena kazna do osam godina. A to je i učinio.

Tek kada policija podnese krivičnu prijavu, tužilaštvo na osnovu prikupljenih dokaza i izveštaja o povredama svih učesnika nesreće, odlučuje o daljim koracima, objašnjava v. d. osnovnog javnog tužioca u Brusu.

- Ako se proceni da postoji osnovana sumnja, sprovodimo dokazne radnje, saslušavamo i tek onda se radi optužni predlog - nastavlja Raičević. - I kada se dogodila nezgoda u nedelju oko 11.40, pomoćnik me je pozvao i konsultovali smo se. I pored toga što sam od 20. januara na bolovanju, svakog dana sam bio u kancelariji, osim u utorak, kada sam zbog pregleda bio u Kruševcu.

Što se tiče samog udesa, Raičević kaže da je još pri samom uviđaju procenjeno da je reč o teškom delu protiv bezbednosti javnog saobraćaja, ali iz nehata. Raičević dodaje da se Kalinić poneo veoma korektno i da nije osporio prelazak na suprotnu stranu kolovoza. Alko-testom je potvrđeno da voditelj nije bio pod dejstvom alkohola.

Podsetimo, poznati TV voditelj Milan Kalinić je upravljajući džipom "lendrover" prešao na suprotnu stranu kolovoza i sudario se sa automobilom marke "suzuki", mađarskih registracija. U nesreći su tri osobe povređene, od kojih dvoje teže.

Novosti

Pogledajte još