Tajne su recept za uspešnu vezu?

DA li je dobro da imate tajne pred partnerom? Na početku veze, dok se partneri ne upoznaju bolje, one su neminovna pojava, ali psiholozi navode kada je iskrenost jedina "ulaznica" za srećnu vezu.

* Ako imate "lude" snove o promeni mesta stanovanja, karijere ili stvari vezanih za porodicu, bolje je da na vreme uključite u maštanja i voljenu osobu. Saznajte šta misli o tome, jer će vam možda dati "vetar u leđa", a možda ćete shvatiti da ne bi trebalo da budete sa osobom koja vam "seče krila".

* Aktivnosti na društvenim mrežama sve češće dovode do raskida, upravo zbog neiskrenosti jednog ili oba partnera. Verovatnoća da otkrije koliko ste "nevaljali" sa virtuelnim prijateljima je velika, a potencijalne nesporazume ćete izbeći iskrenošću. To, naravno, ne podrazumeva da bi trebalo da imate istu mejl adresu ili da delite profil na "Fejsbuku", jer je važno da sačuvate privatnost.

* Sve što vas muči, poput problema sa zdravljem ili na poslu, u porodici, sa prijateljima, trebalo bi da kažete voljenoj osobi. Ovo je i prilika da vidite koliko vas razume i podržava u trenucima kada vam je teško. Ako ćutite i ne govorite ništa, a vaše lice deluje iz dana u dan zabrinuto, partner može da pomisli da ste nesrećni u vezi i da želite raskid, pa dolazi do nesporazuma i novih problema u vašem životu.

* I u spavaćoj sobi je važno da budete iskreni, ali ne u pogrešnom trenutku, na primer dok vodite ljubav. Želje i potrebe možete da nagovestite i dok gledate TV ili šetate zajedno, a to je i dobar uvod u ono što će uslediti kada se strasti razbuktaju.

Nadlanu / izvor: Novosti

Pogledajte još