TRAGEDIJA U SIBIRU Srpski radnici sve izgubili u 50 minuta

Radnik “Velesstroja” s kojim je “Blic” juče kontaktirao kaže da su u požaru ostali bez svega.

- Izgoreo nam je novac, stvari, većina je ostala i bez mobilnih telefona. Sve je otišlo za 50 minuta, koliko je vatra buktala - kaže radnik.

Ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić izjavio je za “Blic” da je požar izbio u mobilnom naselju koje je od Moskve udaljeno 3.000 kilometara.

- To mesto je početak eksploatacije gasa, tu se temperatura spušta i do 50 ispod nule. Naši radnici su bili smešteni u barakama i za sada ne znamo kakvi su tamo uslovi rada. Čekamo predstavnika firme “Velesstroj” da bismo utvrdili šta se tamo sve dešavalo - kazao je Terzić i dodao da su trojica radnika povređena.

On je naveo da Ministarstvo za vanredne situacije tvrdi da su radnici hospitalizovani i da im životi nisu u opasnosti.

Ranije juče, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije pozivajući se na podatke dobijene od ruskog Ministarstva za vanredne situacije, saopštilo je da je šest radnika srpske nacionalnosti nastradalo je u požaru na gradilištu u sibirskom poluostrvu Jamal.

Prema prvim informacijama, požar je izbio u mobilnom naselju na sibirskom poluostrvu Jamal, kod grada Saleharda, približno 3.000 kilometara od Moskve.
Prema tim informacijama, požar je izbio na naftno-gasnom gradilištu u 1:39 posle ponoći po lokalnom vremenu, u Purovskom rejonu Jamalo-Neneckog Autonomnog Okruga na severu Sibira.

U požaru je izgoreo deo smeštajnog bloka u okviru gradilišta, koji je obuhvatao oko 80 soba. Reč je o montažnim barakama u kojima su spavali radnici iz Srbije, Rusije, Kirgistana i Belorusije.

Uzrok i dalje nije utvrđen, ali prema informacijama koje je "Blic" dobio, najverovatnije se zapalila prostorija u kojoj su zaposleni sušili odeću.

Imena nastradalih:
Prema još nezvaničnim saznanjima, stradali su:
Mirko Matijević (22) iz Batajnice
Dragan Marjanović (49), čiji se mesto boravka još utvrđuje
Branislav Arsić (22) i njegov stric Miroslav Arsić (29) iz Zemuna
Slaviša Kadić (55) iz Leposavića
Čedo Bogunović (56) iz Nove Pazove

Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.