Seoba Srba na Tajland

Šta je to u srpskom biću što ga tera na Puket? Nemam pojma, ali znam da kako prođe Sveti Jovan zatrpavaju me “kretivni” PR-ovi sa pričama kako je Seka poljubila slona, Ceca birala plažu za novi spot, a Ana Nikolić kaparisala vilu na Tajlandu.

(old_image)

Ko se slučajno zaje*ao i zakazao svadbu ili neku dugo veselje u februaru moraće da se zadovolji anonimcima koji maste mikrofone po Ibarskoj i maštaju o gostovanju na Kopernikusu.
Čak i trećepozivci su na “dalekim i egzotičnim” destinacijama, kako to vole da prenose naši copy/paste mediji.

Kako je malo verovatno da ih je angažovalo Ministarstvo turizma Tajlanda ne bi li nekako ubedili razmažene i prebogate građane Srbije da leče reumu na njihovim peskovitim plažama i ispijaju koktele po plićacima tirkiznoplavih voda, umesto da ratuju s komunalcima oko šverca u javnom prevozu.

Nisam ni naivčina da poverujem kako su Tajlanđani ludi za “Mamurnom”, “Nikotinom” , “Kukavicom” ili “Komom” pa im ugovaraju turneje na brojnim ostrvima svoje lepe i razuđene zemlje.

Sklon sam da verujem kako prvi ešalon naše estrade pohodi jugoistočnu Aziju iz dva razloga: uspeli su u čarapama da sakriju nešto sitnine od poreznika pa žele da je brže-bolje potroše na uživanciju svesni da u ovom delu godine ionako nema šljake i imaju dil s nekom od ovdašnjih tursitičkih agencija.

Pogledajte još