NOVE ideje i stara SLAVA

Novi koncept se čvrsto oslanja na slavne dane ovog festivala i podrazumeva povratak u program svih formi dokumentarnog filma, a pre svega dugometražnog i srednjemetražnog. Iza povratka na stari koncept BFDKF-a stoje umetnički direktor Mladen Matičević i odbor Festivala u sastavu Andreja Mladenović, Igor Toholj, Bogdan Petković, Petar Jakonić i Stevica Živkov.

„Naša iskrena namera je da ovaj legendarni festival ponovo vratimo na poziciju koja mu je nekada s razlogom pripadala, na mesto značajnog regionalnog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, kao i da filmskim stvaraocima iz Srbije, regiona i sveta ponudimo mesto za okupljanje i druženje na kome će se osećati kao kod kuće“, kaže umetnički direktor Festivala Mladen Matičević.

Predstojeći BFDKF, koji će se održati u beogradskom Domu sindikata, imaće tri takmičarske selekcije: Dvorište (Domaća selekcija), Vidici (Regionalna selekcija) i Reflektor (Međunarodna selekcija). Domaći i regionalni autori takmičiće se u sledećim kategorijama: dugometražni dokumentarni film, srednjemetražni dokumentarni film, kratkometražni dokumentarni film, kratkometražni igrani film, eksperimentalni, animirani i studentski film.

Nadlanu

Pogledajte još