Nova imena na Sziget festivalu

Sziget festival, nedavno proglašen za „Najbolji veliki festival“ u Evropi, već 22 godine stvara raznolik program: svi žanrovi i umetničke forme su zastupljeni na ovoj sedmodnevnoj žurci koja traje non-stop. Festival se organizuje sredinom avgusta, na prelepom zelenom ostrvu u centru Budimpešte, i program se već polako upotpunjava. Alt-J, Florence and the Machine, Jamie Woon su već potvrđeni kao i glavni hedlajner prvog dana Robbie Williams. Početni dan, 10. avgust uključen je u sedmodnevnu kartu, ali su i karte za pojedinačne dane dostupne u ograničenom broju. Prvih 10.000 jednodnevnih ulaznica po sniženoj ceniprodato je već prve nedelje.
Na ovogodišnjem završnom spektaklu na glavnoj bini 16. avgusta domaćin će biti Martin Garrix, koji se nalazi na četvrtom mestu liste „100 najboljih DJ-eva“. Ovogodišnji završni šou će biti još uzbudljivi i spektakularniji, sa dosta specijalnih efekata, pirotehnike i vatrometa. Na glavnu binu ove godine vraća se i Gogol Bordello sa svojim energičnim nastupom koji će naterati svu publiku na ples.

Glavni šator EDM-a, Arena, vraća se ove godine, sponzorisana od strane Telekoma. Mnogi izvođači će nastupiti na ovom popularnom mestu, kao što je DJ duo W&W, holandski dens muzički producent i DJ, Sander van Doorn, i Bassjackers koji su nastupali svuda, od klubova Ibice sa Tiestom do Las Vegasa i nastupa sa Afrojack-om. Telekom Arena će ove godine ugostiti i eklektične DJ-eve predstavnike cut-n-paste stila britanskih DJ-eva Jaguar Skills, kao i Julian Jordan i Sidney Samson.

(old_image)

A38 šator je poznat po miksu i raznolikosti izvođača. Tu će uzbudljiv nastup imati The Ting Things, kao i Passenger, koji je poznat po svojoj lepoj i melanholičnojmuzici. Uprkos ulasku u svet pisanja pesama pre samo tri godine, dvadesetogodišnja Ella Eyre je već privukla brojne obožavatelje i sigurno će oduvati publiku na Szigetu kao i Milky Chance, koji svira elegantnu elektronsku muziku sa akustičnim gitarama i bujnim vokalom. Jungle-ov muzički stil je opisan kao „midtempo 1970s-style funk“ i to će sigurno dokazati na „Ostrvu slobode“. Tyler, The Creator će takođe imati fenomenalan nastup, kao i veliki revolucionari elektronske muzike Infected Mushroom. Sa svojim prepoznatljivim electronicore stilom Enter Shikari spajaju post-hardcore alternativni metal i metalcore sa raznim vrstama elektronske muzike. Slovenački elektronski umetnik Gramatik, holandskipevač, multiinstrumentalista Jett Rebel i Kensington su takođe među izvođačima. Hospitality nam ove godine predstavlja na Szigetu sledeće izvođače: Camo & Krooked, High Contrast, Fred V & Grafix, Danny Byrd i MC Dynamite.

Prva imena nam stižu i na MasterCard World Music Stage-u. Velike zvezde nastupiće na ovoj bini kao što je fado zvezda Mariza, ruske underground legende Leningrad, Che Sudaka koji kombinuju sve muzičke žanrove, Goran Bregović and the Wedding and Funeral Band sa muzikom Balkana i italijanski vodeći ansambl tradicionalne muzike Canzoniere Grecanico Salentino.

Popularno mesto izgrađeno na platformama, Colosseum, ugostiće imena kao što su underground house ikona Apollonia, nemački house DJ Dixon, brazilski producent Gui Boratto, DJ i producent Michael Mayer, tehno producent i DJ Marcell Dettmann i kanadski DJ trio My Favorite Robot.

Informacije o imenima, prostorima i programima možete očekivati u narednim nedeljama.

Karte i informacije na LINKU

Pogledajte još