U inat svima do novih pobeda

BEOGRAD, 13. oktobra 2009. (Beta) - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević istakao je u utorak da će se beogradska ekipa u novoj sezoni svim snagama boriti da "uprkos brojnim poteškoćama i u inat svima" klubu donese nove trofeje.

Vujošević je na konferenciji za novinare pred duel sa Cibonom u drugom kolu Jadranske lige kao glavne probleme "crno-belih" izdvojio odlazak Milenka Tepića, Uroša Tripkovića, Novice Veličkovića i Stefona Lazmea, kao i konstantne finansijske probleme.

"Mi smo i ranijih sezona imali situacije da nam odlaze glavni igrači, pa se u sezonu ulazi sa pretpostavkom da će ona biti problematična. Tada smo, ipak, imali bazu mlađih, talentovanih igrača, koji su već dugo bili u klubu i koji su dugo pripremani", rekao je Vujošević.

"Sada je drugačije. Imamo iskusne igrača koji treba da donesu stabilnost timu, ali su mladi tek dovedeni. Nemaju iskustvo, kvalitet, ali imaju talenat, a ako pokažu da imaju i karakter, u šta verujem, moći će da napornim radom izuzetno napreduju i kompenzuju te odlaske", dodao je strateg šampiona Srbije.

Vujošević je, međutim, naglasio da u uslovima svetske finansijske krize Partizan posluje teško, "možda i nikad teže", dok država, prema njegovim rečima, pomaže samo Crvenoj zvezdi.

"Meni je milo što vidim da je državni vrh zainteresovan i da je na pragu pronalaženja rešenja za finansiranje Zvezde. Drago mi je što će neki košarkaški klub uspeti da donekle reši taj problem", kazao je Vujošević, ali i istakao da stiče utisak da Partizan nekome smeta.

"Istovremeno me čudi tolika nezainteresovanost, velika nebriga za višestrukog šampiona Srbije... Ali, mi ćemo se boriti, uprkos svemu i u inat svima", naglasio je Vujošević.

Trener Partizana je, uprkos svemu rečenom, istakao i da je optimista pred duel sa Cibonom i pred početak nove sezone. On je, međutim, ocenio da je nerealno da ekipa ponovi uspehe iz prošle sezone, kada je osvojila tri trofeja i igrala četvrtfinale Evrolige.

"Nisam toliko glup da mislim da se sve što dotaknem pretvori u zlato, ali... verujem u naš rad, u ekipu, u upravu i u navijače. Verujem i da ćemo funkcionisati pristojno, otmeno", kazao je Vujošević, čiji tim još nije kompletiran, pošto uprava traži pravog stranca za pojačanje.

Kapiten Petar Božić naveo je da će igrači učiniti sve da sezonu počnu pobedom nad Cibonom, iako se složio sa Vujoševićevom ocenom da je zagrebački tim značajno pojačan u odnosu na prethodni ciklus.

"Cibona ima zaista izuzetne igrače sa velikim iskustvom, ali mi ćemo učiniti sve da novu, dugu i napornu sezonu počnemo pobedom", rekao je Božić, koji će kao kapiten imati zadatak da pridošlicama u timu olakša novi početak.

"Jeste da su u tim došli sve klinci, ali su svi oni izuzetno talentovani i odgovorno prihvataju svoje uloge. Treba nam samo vreme za uigravanje", ocenio je Božić

Pogledajte još