Na pobedu protiv Litvanije

Poslednji meč u kvalifikacijama za Svetsko fudbalsko prvenstvo naša reprezentacija igra protiv Litvanije u gostima. Pobedom nad Rumunima tim Srbije se kvalifikovao na Svetsko prvenstvo, tako da su igrači na put krenuli potpuno rasterećeni. Golman reprezentacije Vladimir Stojković ipak smatra da pobeda mora da se ostvari.

Kako se osećate nekoliko dana posle obezbeđenog plasmana na SP?
- Euforija traje i dalje, ali moramo da se probudimo, pošto je i meč u Litvaniji važan. Bitno je da pobedimo zbog nas i samopouzdanja, ali i zbog nacije, koja sada očekuje da pružimo još bolje rezultate. Takođe, ukoliko nastavimo sa pobedama i protivnici će nas više respektovati u budućnosti - rekao je golman reprezentacije.

U Litvaniji ćete igrati bez pritiska, da li možda baš zbog toga očekujete dobar rezultat?
- Posle pobede od 5:0 biće lepo da odigramo utakmicu koja nema značaj jer nam sada ne treba čak ni bod. Ali, ukoliko na Mondijal odemo sa 25 bodova to će mnogi gledati drugačije. Taj meč sa Litvanijom će biti baš po meri u ovom trenutku, dodao je Stojković.

Drugi "po skupoći" igrač našeg tima Miloš Krasić, nije uspeo da postigne gol protiv Rumunije, ali je odličnim asistencijama doprineo ubedljivom trijumfu:
- Iako utakmica nema rezultatskog značaja, neće biti opuštanja. Idemo maksimalno skoncentrisani, a cilj je ponovo samo pobeda - rekao je Krasić.

Kakve su reakcije klupskih saigrača na činjenicu da je Srbija obezbedila plasman kolo pre kraja?
- Svi Rusi su mi čestitali, od predsednika do trenera. Žao mi je zbog njih što nisu završili posao u Moskvi, ali idu u baraž. Čestitke stižu i iz drugih krajeva, što je i normalno, pošto smo uspeh zaista i zaslužili. Pokazali smo odličan fudbal tokom čitavih kvalifikacija, kvalitetom smo stvorili autoritet, što je jako važno. Sada nas svi gledaju drugim očima, a to je veoma važno i zbog našeg samopouzdanja.

Selektor Radomir Antić se slaže sa igračima, da i u Litvaniji treba ići na pobedu:
- Svaka utakmica je nova šansa. Ja sam od onih ljudi koji smatraju da se u fudbalu do autoriteta dolazi ponavljanjem, ali činjenica je i da smo se pobedom protiv Rumunije znatno rasteretili. I dalje prepoznajemo našu obavezu, a to je da budemo na nivou nas samih. Siguran sam da ćemo odigrati dobru utakmicu.

Euforija u javnosti traje i dalje, kako to komentarišete?
- Svaka euforija je dobra, dok ne pređe granice. Verujem da i igrači to dobro znaju, a i ja sam ih podsetio da treba da ostanu na nivou koji su prikazivali i do sada.

Šta mislite o timu Litvanije?
- Oni su odlično počeli kvalifikacije, pobedom protiv Rumunije u gostima i to je bilo iznenađenje. Protiv nas će sigurno biti jako motivisani, kako bi popravili opšti utisak iz kvalifikacija. Sa druge strane, ja verujem da naš tim može da zabeleži još jednu pobedu - zaključio je selektor.

Selektor Antić još nije siguran ko će započeti utakmicu u Litvaniji, a jedino što se zna je da u sastavu neće biti kapitena i zamenika, Stankovića i Vidića, kao ni Zdravka Kuzmanovića.
Katarina Stojković
13.10. 2009.

Pogledajte još