Izložba fotografija "Subversive Street Aesthetics – scenes from sumptuous reality" by Igor Čoko

0

Serijal fotografija "Subverzivna estetika ulice" rezultat je dvogodišnjeg uličarenja sa fotoaparatom u ruci, posmatranja i dokumentovanja svakodnevnih procesa i promena koje nosi ritam rastrzanog i haotičnog velegrada, koji, kako je to opisao znani pisac "mrzi da pozira, mrda se, ne ispada lepo…" Ali poseduje suštinski element koji čini njegov duh – ljude.

februara Izložba od 16. do 28. februara 2015.
Otvaranje 16. februara 2015. u 19h
Бартcелона
Belgrade Design District, 1 Sprat, lokal 96
Facebook event

Za sebe ne mogu reći da sam fotograf. Više se osećam kao antropolog sa fotoaparatom u ruci Bez zadrške i želje za estetski dopadljivim kompromisima i eskapizmom, dokumentovao sam fenomene naše realnosti, prožete kroz istinski senzibilitet ulice, ljudi i uličnog života. Kontrasta u kojima se do poslednje kapi znoja bore palanka i metropola, rađajući ekstreme i krajnosti socio kulturoloških procesa kroz koje prolazimo kao pojedinci i društvo.

U serijalu sam se poigravao sarkazmom svakodnevnice kroz “raskošne prizore stvarnosti”. Poigravao sam se vizuelnom kritikom nametnutih lepotnih ideala kojima nas bombarduju, a čiju raskoš i kompoziciju “kvare” prizori ogoljene svakodnevice. Sve to zajedno prožeto neverbalnom komunikacijom kao konstantom između objekata i subjekata, iza kojih stoje određene, simbolikom prožete priče i poruke.

Pa, vidimo se! Svratite!
Igor Čoko

Foto: Promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.