BIZARNOSTI IZ SKUPŠTINE: Koji političar dolazi na posao brodom, ko je BALVAN, a KO ne ume da piše!

Skupština Srbije na vanrednoj sednici razmatraju izmene zakona iz oblasti pomorstva iako SRBIJA NEMA MORE, ovo je samo jedna u nizu od bizarnih stvari iz srpskog parlamenta. Tako smo pored psovki i vređanja mogli da čujemo da poslanici dolaze na posao brodom i da za to uzimaju dnevnice, da se usvajaju dosta čudni zakoni, ali i da se raspravlja o tome ko ima bolje odelo.

Najnovije usvajanje Predloga zakona o pomorskoj plovidbi, o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama i o državnoj pripadnosti i upisu plovila, samo su jedni od “čudnih akata” koje je Skupština Srbije usvojila.

Srbija NEMA MORE, ali srpski poslanici usvajaju POMORSKE ZAKONE!

Tako smo u Skupštini saznali da će biti izglasan kodeks koji će iz rečnika u parlamentu izbaciti reči kao što su đubre, ološ, preletač, hoštapler, kriminalac i sl, ali takođe smo čuli da IDIOT i KRETEN nisu uvrede za narodne poslanike.

Podsetimo kolegijum Skupštine Srbije zadužio je Administrativni odbor da napravi rečnik izraza koji su neprimereni za skupštinsku debatu, a u njemu se neće naći reč naprime IDIOT, što je i normalno jer joj tamo i nije mesto, a evo i zbog čega:

Ova reč nikako nije uvreda za političare, jer je ona još kod starih Grka označavala čoveka koji se ne bavi politikom, tačnije objašnjenje ove reči glasi:

“Idiot je privatan čovek iz nižih slojeva naroda koji nije upućen u državne poslove i koji nema u njima učešća”.

NEPISMENI SRPSKI POLITIČARI: Zakoni u Skupštini Srbije puni pravopisnih grešaka!

Još jedna od zaista čudnih vesti iz Skupštine Srbije stigla nam je u obliku da su mnogi amandmani i zakoni “odbijeni” zbog nepismenosti predlagača, tako je od aprila i početka rada novog saziva Skupštine Srbije podneto je više od 1.500 amandamana na zakone koje je predlagala Vlada Srbije, a “prošlo” je njih tek nekoliko, otprilike svaki deseti.

KUD PLOVI OVAJ BROD? Srpski političari o trošku budžeta na posao mogu ići i čamcem!

Amandmani koji su podnošeni na zakone od strane opozicije i srpskih poslanika, često su odbijani zbog nepismenosti i gramatičkih grešaka u samom tekstu, a zabeleženi su i slučajevi u kojima se Vlada Srbije nije baš najsrećnije gramatički izrazila.

BIZARAN RAT ODELIMA U SKUPŠTINI: Polemika o tome ko nosi čudne, a ko skupocene sakoe!

Jedan od bizarnih zakona koje je srpski parlament usvojio je Zakona o primanjima narodnih poslanika, a prema članu 17, političari zaposleni u Skupštini imaju pravo da plaćeno dolaze na radno mesto upravo nekim od plovnih objekata – brodom ili čamcem!

Hit iz parlamenta bio je kada je stigla vest da pomoćnik ministra prosvete nije znao za kodeks Skupštine i da je odelo obavezno kad se ulazi u salu, pa je u parlament krenuo odeven u košulji i pantalonama bez sakoa. Čitavu stvar spasio je konobar iz restorana koji je pozajmio sako Šuvakovu.

Nadlanu / izvor: telegraf

Pogledajte još