CENA SLOBODE: Kosmajac platio 200.000 evra i izašao iz zatvora u podne!

Kosmajca je po izlasku iz zatvora sačekao sin s nepoznatom ženom. Oni su se zatim odvezli u sivom "golfu" sa zatamnjenim staklima.

Kosmajac je juče uplatio kauciju od 200.000 evra da bi bio pušten da se brani sa slobode.

Više javno tužilaštvo se žalilo na ovu odluku, što ipak ne odlaže izvršenje. To znači da će Kosmajac najverovatnije danas izaći iz pritvora, kada u Upravu za izvršenje zatvorskih sankcija stigne rešenje iz suda o njegovom privremenom puštanju na slobodu.

Kosmajac se sumnjiči za poresku utaju, zloupotrebu službenog položaja podstrekavanjem, prevaru, protivpravno zauzimanje zemljišta u sticanju sa krivičnim delom falsifikovanje isprave.

Dragoslava Kosmajca je prošlog leta premijer Aleksandar Vučić označio kao navećeg narko dilera u državi, a u “Beloj knjizi organizovanog kriminala” MUP Srbije iz 2001. on se navodi kao jedan od najznačajnijih trgovaca opojnim drogama.

Nakon što je označen kao najveći srpski narko diler, on je pobegao u Crnu Goru sa slovačkim pasošem, koji mu je kasnije poništen.

Prema nekim podacima, Radna grupa MUP-a koja je istraživala Kosmajca došla je do podataka koji pokazuju da on samo u Beogradu ima stanove, kuće, lokale i zemljište u vrednosti od 10,7 miliona evra.

Izvor: Blic

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.