ZABLISTAJTE NA SUNCU: Vratite koži sjaj posle hladne zime

Poznato je da je za zdrav ten jednako bitno ono što stavljate na kožu kao i ono što unosite u organizam, stoga za vas imamo nekoliko saveta koji će vašoj koži, ne samo vratiti stari sjaj, već će je u potpunosti obnoviti.

HIDRATACIJA

Dok traju niske temperature veoma je bitno da ne zaboravite da redovno koristite hidrantne kreme i balzame za usne sa zaštitnim faktorom od UV zdračenja, jer je „zubato sunce” i te kako opasno, a vetar dodatno isušuje kožu. Takođe obavezno unosite dovoljno tečnosti, minimum dve litre. Rezultat dehidracije je suva koža, koja ne samo da izgleda loše, nego takođe ubrzava proces pojavljivanja bora i ostalih nepravilnosti što dolaze s godinama.

PILING

Piling će vam pomoći da odstranite izumrle ćelije kože, a dobra stvar je da ovaj tretman možete da uradite i kod kuće, sredstvom koje je namenjeno za to ili nekom vašom smesom za piling. Nakon pilinga,na kožu treba da nanesete blagu kremu za osetljivu kožu kako biste izbegli iritaciju.

(old_image)

OVE SAVETE VAM JE OMOGUĆIO VITAMIN C + Zn DIREKT – DODATAK ISHRANI ZA JAČANJE ORGANIZMA.

PROIZVOD KOMPANIJE „PHARMANOVA”.

VITAMIN C

Posle zime i teške i masne hrane dolazak proleća je idealan period za uživanje u jeftinijem sezonskom voću i povrću.Kupus sadrži vitamin C, koji je odličan za stvaranje kolagena, pročišćava organizam i vraća vitalnost. Takođe, citrusi su odlični izvori ovog dragocenog vitamina. Osvežavajući lep način da unesete vašu dnevnu količinu vitmina C su prirodno ceđeni sokovi od pomrandže, grejpfruta i limuna.

CINK

Zahvaljujući cinku koža postaje čista, elastična i zdrava. Kod problematične kože s aknama ili ekcemom cink se pokazao kao delotvoran jer je odličan regulator masnoće kože. Neophodan je svakoj ćeliji u telu, ali mnogi od nas ishranom ne unose dovoljne količine ovog minerala. Naš organizam ne može da stvara niti da deponuje cink, tako da ga moramo neprestano unositi iz spoljnih izvora. Namirnice koje su bogate cinkom su: semenke bundeve, suncokreta i susama, plodovi mora, soja, grašak, orasi, lešnici, bademi, nemasno mleko i meso, riba, jaja, kikiriki, brokoli,kupus.

MAGNEZIJUM

Magnezijum je odličan u borbi protiv stresa, a poznato je da stres veoma negativno utiče na kožu – pojava bubuljica i preutanje. Koža je, takođe, otpornija na nepovoljne uticaje ukoliko u organizmu ima dovoljno magnezijuma. Da bismo sačuvali lepu kosu, kožu i nokte veoma je važno da unesemo dovoljnu količinu ovog minerala. Namirnice koje sadrže magnezijum su: pečene semenke bundeve, bademi, susam, kikiriki, orasi, spanać, brokoli, banane, krompir, mleko.

ODMOR

Jedna od najbitnijih stvari za blistav ten je dobar odmor. Vašoj koži je potrebno dovoljno sna da bi se odmorila, regenerisala i zamenila istrošene ćelije. Minimum osam sati sna vratiće vašoj koži sjaj, smanjiti tamne kolutove oko očiju, a usne neće izgledati umorno, koža neće biti suva i beživotna, a kapci teški.

Pogledajte još