Mladi Srbin nova zvezda Holivuda

Iako iza sebe bogatu filmografiju u kojoj se, pored super popularnih TV serija “Ravna Gora” i “Selo gori, a baba se češlja”, nalaze i filmovi “Montevideo, Bog te video” i “Beli lavovi”, uveren je da je sad pravi trenutak da vidi koliko vredi.

“Ovo neće biti moj prvi odlazak u Ameriku. Dok sam pohađao nastavu na Institutu “Li Strasberg”, dve godine sam živeo u Njujorku, a godinu u Los Anđelesu. Celo detinjstvo i mladost sam proveo u inostranstvu, u Americi, Londonu i Moskvi. To mi je pomoglo da toliko usavršim engleski da mogu da glumim na engleskom s 12 različitih akcenata. Za vreme prvog boravjka u Njujorku, igrao sam na Of Brodveju, stekao kontakte i iskustvo. U filmovima u kojima sam dobio uloge tumačiću Amerikance, a ne teroriste ili ratnike iz istočne Evrope, što je slučaj s većinom naših glumaca.

(old_image)

(old_image)

Iako imaš nekoliko uloga u džepu, što je startna prednost u poređenju s drugima koji idu naslepo u Holivud, osećaš li strah kad razmišljaš o svojoj budućnosti i egzistenciji?

“Ne bojim se. Gladan sigurno neću biti, s obzirom da nisam lenj. Tokom prethodnog boravka u Americi radio sam svakakve poslove i izdržavao se. U Njujorku sam konobarisao, a u Los Anđelesu bio obezbeđenje u restoranu. Imam crni pojas u karateu, što mi je pomoglo da dobijem posao u prestižnom restoranu u kojem su taj posao obavljali samo bivši marinci. Tu sam upoznao Rajana Goslinga. Tražio sam mu ličnu kartu, što je bila obavezna procedura prilikom ulaska u restoran. Pravila su pravila, svakom gostu smo tražili isprave. Nisam ga prepoznao. Jedan od kolega mi je diskretno rekao da on ne mora da pokaže dokumenta. Gosling se šmekerski nasmejao, pružio mi ličnu kartu i ureeno mi rekao hvala kad sam mu je vratio. - Jesi li gledao Notebook, upitao me je kolega i dodao: - To je Rajan Gosling."

Osim filmskih uloga, dobio si i jednu pozorišnu. O čemu je reč?

“Igraću u komadu koji će imati premijeru u septembru u Njujorku. Režiraće ga naša rediteljka Sanja Beštić. To je sve što smem u ovom trenutku da kažem.

(old_image)

Hoćemo li te ubuduće viđati u srpskim filmovima i serijama?
“Odlaskom u Ameriku ne odričem se našeg filma i zemlje. Naprotiv. Sanjam da jednog dana, zahvaljujući ostvarenim kontaktima i uticaju, dovedem velike holivudske produkcije u Srbiju. Pre toga, ako budem dobio zanimljivu filmsku ili televizijsku ponudu, s velikim zadovoljstvom ću se vratiti u Srbiju”, odlučan je Filimonović."

Boris Jakić

Pogledajte još