Aleks još četiri godine u Čelsiju

LONDON, 13. oktobra 2009. (Beta-AP) - Odbrambeni fudbaler Čelsija, Brazilac Aleks potpisao je novi četvorogodišnji ugovor sa klubom, saopštio je engleski prvoligaš.

Čelsi želi da obezbedi dugoročno igrače, pošto mu je Svetska fudbalska federacija (FIFA) zabranila da učestvuje u transferima do januara 2011. godine.

Novi ugovor Aleksa, koji je počeo da trenira posle operacije, usledio je dan pošto je Salomon Kalu potpisao novi sporazum, a vernost klubu od kraja prošle sezone produžili su kapiten Džon Teri i napadač Didije Drogba.

"Vrlo sam srećan što sam počeo da treniram bez bolova i što sam potpisao novi ugovor. Lako mi je bilo da se odlučim na novi sporazum i sada se nadam da ću uskoro ponovo zaigrati. Moja kondicija je onako. Mislim da ću za dve nedelje biti 100 odsto spreman i da ću nastaviti bez problema", rekao je Aleks.

"Čelsi je vrlo dobro počeo, nalazi se na vrhu tabele, a važno mi je da ove sezone osvojimo Premijer ligu. Sada želim da igram", kazao je odbrambeni igrač.

Aleks je do sada 80 puta igrao za Čelsi.

"Tek se vraća posle povrede i operacije, ali to je igrač koga dobro poznajem. Poznati su mi svi njegovi fantastični kvaliteti, tako da sam oduševljen što će biti sa nama još četiri godine", rekao je trener Čelsija Karlo Ančeloti.

Aleks se nada i da će ubediti selektora Brazila Dungu da ga uvrsti u sastav reprezentacije za Svetsko prvenstvo sledećeg juna.

"Pričao je sa mnom i rekao mi je da je srećan što ponovo igram i da će me vratiti u reprezentaciju. To mi je takođe važno", rekao je Aleks.

Pogledajte još