Razgovori teku bez problema

BEOGRAD, 13. oktobra 2009. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Ivica Dačić izjavio je u utorak uveče da bez problema teku razgovori sa članovima ekspertske misije Evropske komisije, koja boravi u Beograd kako bi utvrdila da li je Srbija ispunila sve uslove za viznu liberalizaciju.

Dačić je za B92 izjavio je da će ekspertska misija podneti izveštaj Evropskoj komisiji i da se očekuje da sredinom novembra bude pripremljena odluka EK koja će biti prosleđena Savetu ministra unutrašnjih poslova.

On je objasnio da će članovi ekspertske misije EU koji borave u Beogradu do petka kontrolisati dodatne kriterujme koji su postavljeni Srbiji odlukom Evropske komisije, kao što je izdavanje putnih isprava, odnosno bezbednost dokumenata.

"Druga oblast koja će se kontrolisati je primena zakona o strancima, upravljanje migracijama, azilu, readmisiji. Treće je pitanje borba protiv organizovanog kriminala i korupcije. Četvrto pitanje je pitanje kontrole protiv raznih oblika kriminala vezano za granicu", kazao je Dačić.

Pogledajte još