Đorić: Niko me nije tukao

BEOGRAD, 14. oktobra - Posle serije kontradiktornih informacija o incidentu u Varaždinu u kome je napadnut funkcioner Fudbalskog saveza Srbije Milovan Đorić pre početka utakmice mladih reprezentacija,  još nije jasno šta se zapravo dogodilo, a Đorić je na kraju izjavio da ga niko nije tukao.

Prvo su usledile konfuzne izjave Đorića, koji je prvobitno izjavio da ga je napala grupa od sedam, osam momaka. Potom je zatražio da novinari povuku tu izjavu, a na kraju poručio da ga niko nije tukao!

Prva informacija glasila je da je Đorić obučen u sportsku opremu sa jasnim obeležjima Srbije, jaknom na kojoj je na leđima velikim slovima napisano Srbija, šetao ulicama Varaždina i da je napadnut. 

Hrvatski internet portal Index.hr objavio je vest da su na popularnog Bata Đoru nasrnula trojica napadača, a da bi incident bio ozbiljniji da se u blizini nije nalazila interventna brigada hrvatske policije koja ga je zaštitila.

Radio B92, pozivajući se na Đorićevu izjavu, objavio je da je Đorića (66) "napala grupa od sedam, osam huligana, koji su ga oborili na zemlju i šutirali, kao i da su mu tom prilikom naneli lakše povrede lica, zbog čega je Đorić kasnije prebačen u bolnicu".

Đorić je za B92 dodao i da ga je "spasio meštanin, koji ga je odvukao u obližnju prodavnicu, odakle je pozvana policija, koja je došla posle nekoliko minuta". 

Malo pre početka utakmice, na kojoj se Đorić pojavio, stigao je prvi demanti. B92 preneo je da je Đorić zamolio novinare da "povuku njegovu prvu izjavu" i dodao: "Oni su me napali, ali me nisu šutirali".

Ali ni to nije bilo sve, kasnije tokom večeri Bata Đora je za RTS izjavio: "Niti me je iko tukao, niti sam prebijen. Evo me u kolima, vraćam se u Beograd".

Mladi fudbaleri Srbije poraženi su potom od Hrvatske sa 3:1 u meču Grupe 7 kvalifikacija za EP u Danskoj 2011. godine. 

N.D.

Pogledajte još