"Odrastanje" od 19. februara u bioskopima

0

Nesvakidašnje filmsko ostvarenje reditelja Ričarda Linklejtera "ODRASTANJE" (BOYHOOD) od četvrtka, 19. februara, stiže na velika platna naših bioskopa. Ova topla i izuzetno emotivno priča je širom sveta osvojila nebrojene nagrade, od kojih izdvajamo Zlatni globus i Bafta nagradu za najbolji film, najbolju režiju i najbolju sporednu ulogu (Patriša Arket). Podsećamo vas i da je film "ODRASTANJE" nominovan za Oskara u čak 6 kategorija! Proverite zašto!

Film Ričarda Linklejtera „Odrastanje“ – fiktivna drama snimljena sa istom ekipom glumaca u periodu od 12 godina, od 2002. do 2013. – vodi nas na jedinstveni put, epski i intiman, kroz uzbuđenje detinjstva, seizmičke promene u modernoj porodici i protok vremena.

Film prati 6-godišnjeg Mejsona (Elar Koltrejn) kroz najpromenjiviju deceniju života, kroz dobro poznati vrtlog porodičnih poteza, kontroverzi, loših brakova, ponovnih udaja, novih školi, prvih ljubavi, izgubljenih ljubavi, dobrih provoda, strašnih trenutaka i konstantni miks razočaranja i oduševljenja. Ali rezultati i stalno promenjiva priroda naših života su nepredvidivi, jer je jedan trenutak isprepleten s drugim u duboko ličnom iskustvu događaja koji nas sve oblikuju dok odrastamo.

Na početku priče, školarac Mejson će se suočiti sa preokretom: njegova privržena i požrtvovana samohrana majka Olivija (Patriša Arket) odlučuje da preseli njega i njegovu stariju sestru Samantu (Lorelaj Linklejter) u Hjuston; baš kad se njihov otac Mejson stariji (Itan Hok) vraća sa Aljaske i odlučuje da želi ponovo da bude u njihovom životu. Tako počinje životni neprestani tok. Ali kroz plimu roditelja, očuha, devojaka, nastavnika, šefova, opasnosti, želja i kreativnih strasti, Mejson će isplivati i krenuti svojim putem.

Pogledajte trejler filma:

Foto: Promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.