SLATKI RECEPT: Spremite voljenoj osobi ružičasti obrok na Dan zaljubljenih!

Ako ste od onih koji vole da kuvaju, večeru za Dan zaljubljenih možete obojiti u ružičastu boju - boju ljubavi. Pročitajte ovaj tekst pre nego što posegnete za veštačkim bojama za hranu! Otkrićemo vam kako da obojite hranu na prirodan način.

Bilo da ste alergični na veštačke boje ili jednostavno vodite zrdav život, prirodnu i zdravu boju možete dobiti od namirnica koje koristite u svakodnevnoj ishrani!

Za kolače možete koristiti crveno voće: maline, višnje ili brusnice. Maline će, na primer, savršeno obojiti fil za kolačiće i dati im neodoljivu jarkoružičastu boju! One će obojiti šlag, krem ili slatku pavlaku jednostavnim dodavanjem voća i sjedinjavanjem s njim.

Za bojenje, osim toga, možete koristiti i cveklu: njena živa boja odlično će oživeti vaše jestivo "umetničko delo". Koristeći cveklu, boju za hranu možete napraviti prokuvavanjem cvekle.

Oljuštite četiri cvekle i iseckajte ih na kockice, sipajte u šerpu i prelijte vodom (nije vam potrebna puna šerpa vode, ona treba tek da prekrije cveklu). Ukoliko želite, u vodu možete sipati i šećer. Kuvajte cveklu dok ne budete mogli da je probodete viljuškom. Izvadite cveklu iz šerpe. Voda u kojoj se ona kuvala sada je crvena! Nju koristite za farbanje hrane, a cveklu možete pojesti. Boju dodajte u željene filove i spremite omiljenu poslasticu.

Ovo je veoma lak, zdrav i zabavan način da poklonite malo pažnje svojoj dragoj osobi na ovaj posebni dan! Zabavite se pripremajući svoju romantičnu večeru i još jednom osvojte njegovo ili njeno srce!

Izvor: Ekokutak

Pogledajte još