Prvi promotivni koncert sastava Balkanophonia u Domu omladine Beograda

Sastav "Balkanophonia" izvodi world music obojenu zvukom Balkana. Reč je o spoju balkanske, klasične, latino i pop muzike, originalno pisane, ali i tradicionalne muzike u novom ruhu. Sastav promoviše balkansku kulturu svirajući muziku na visokom umetničkom nivou, ali u vrlo pitkom pakovanju, prijemčivom uhu šire publike.

Muziku piše i aranžira osnivač i umetnički lider sastava, Nikola Starčević, dobitnik značajnih nagrada za kompoziciju i izvođenje, i član renomiranog gitarskog sastava "Trio Balkanske žice".

"Balkanophonia" je do sada nastupala kao trio, a ovo će biti prvi, promotivni koncert u proširenom sastavu. Na sceni će biti šest izvođača u sledećem sastavu: Nikola Starčević - gitara, Željko Blagojević - harmonika, Maja Ivanović - vokal, Milena Marinković – vokal, Aleksandar Radulović – udaraljke i Dragan Trnavac – bas.

Na programu će biti poznate kompozicije iz domena balkanske muzike, ali u novom aranžmanu - poput "Ajde Jano", "Čaje šukarije", "Jovano Jovanke"... Sastav će izvoditi i nove pesme i instrumentale autora Nikole Starčevića.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.